"SEFİRİN KIZI" DİZİSİNE ŞOKE EDEN TEPKİ

"SEFİRİN KIZI" DİZİSİNE ŞOKE EDEN TEPKİ 22 Ocak 2020 - 11:53 | Güncelleme:

"Sefirin Kızı" adıyla Star TV'de Aralık ayında yayınlanmaya başlayan televizyon dizisindeki Türk Büyükelçi imajına Türk diplomatlardan tepki geldi.

"Sefirin Kızı" adıyla Star TV'de Aralık ayında yayınlanmaya başlayan televizyon dizisindeki kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti seyircilerin tepkisini çekmişti.

Seyircilerin yanı sıra dizide canlandırılan Türk Büyükelçi imajına Türk diplomatlardan da tepki geldi. Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan tepkisini twitter hesabından gösterdi.

Büyükelçi Yazgan, "Sosyal medyada 'Sefirin Kızı' diye bir dizi var. İzlemedim. Birileri bana bazı repliklerini gönderdi. Diplomatlar, hayatlarımız, ailelerimiz ve meslek etiğimiz hakkında bu kadar yalan yanlış bir algı yaratılmasından büyük üzüntü duydum. Şehit Büyükelçilerimizden utanır insan. Şahsi tepkimdir" yazdı.

Yazgan'ın tepkisine Büyükelçi Hasan Sevilir Aşan da katıldı. Aşan da, "'Sefirin Kızı' dizisini izleyen yakınlarım, basit, yanlış algı yaratan, hatalarla dolu bir senaryo olduğunu söylemekte. Çok izlenme uğruna gerçeklerin bir bir harcanıp, tüketildiği vahşi piyasa koşullarında belki de bahsedip, dikkate getirmeye bile değmez, Sevgili Meslektaşım" yorumunu yazdı.

Dizide Türk Büyükelçi, kumarbaz, tecavüze göz yuman ve tecavüze uğrayan kızını suçlayan bir karakter olarak tasvir ediliyor.