CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DEPREM BÖLGESİNDE AÇIKLAMA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DEPREM BÖLGESİNDE AÇIKLAMA 25 Ocak 2020 - 17:33 | Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

20.55 itibariyle Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem hadiselerinden sonra iki tarafta da çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İlk etapta İçişleri Bakanım, Sağlık Bakanım, gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanım buraya hareket ettiler. Bugün de aynı şekilde Meclis Bakanım, Milli Savunma Bakanım, şahsım ve Aile Bakanım, Ulaştırma Bakanım hep birlikte buradayız.

Çalışmaları AFAD, UMKE, Kızılay, Jandarmamız, askerimiz yürütüyor. Yapılan bu çalışmalarla şu ana kadar çok sayıda insanımızı enkaz altından çıkarmış bulunuyoruz. Ancak tabi ki kader-i ilahi 22 ölümüz var. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Bu arada 1000’i aşkın yaralımız var, bunlar da hastanelerde. Fakat yoğun bakımda olan hasta sayımız çok az. Onlarla ilgili çalışmalarımız da hastanelerde yapılıyor. Kendilerine şifalar diliyorum. Arkadaşlarımız cansiperane buralardan aldıkları ses üzerine gidiyorlar. Bunun yanında teknik cihazlar ve köpeklerle bu çalışmaları sürdürüyorlar. İnşallah sonuna kadar da devam edilecek.

"FIRSAT KOLLAYANLARA KAPI ARALAMAYALIM"

Bakan arkadaşlarımız sonuna kadar bunun takipçisi olacaklar. Devletimiz tüm imkanlarını tüm kurumlarıyla sürdürecek. Bu gayretler neticesinde de ama yaralı ama canlı insanımıza ulaşma gayreti içindeyiz. Bu konuyla ilgili olarak da milletçe ortaya koyduğumuz dayanışma için teşekkür ediyorum. Bir şeyi hatırlatmam lazım; Bu zamanlarda bazıları fırsat kollamaya kalkar. Bu fırsat kollayanlara bizler kapı aralamayalım.

"DEVLETİMİZİN BİR İHTİYACI YOK"

Yok para toplamaydı şuydu buydu… Devletimizin bir ihtiyacı yok. Birileri yardım yapacaksa bunun kurumu bellidir. Açıklama yaptık. AFAD ile Kızılay ile yapılır. Dağıtılması gereken yerlere dağıtılır. Fırsat kollayanlara fırsat vermeyelim.