ANKARA’DA CANLI, İSTANBUL’DA GİZLİ KAPAKLI!

ANKARA’DA CANLI, İSTANBUL’DA GİZLİ KAPAKLI! 11 Şubat 2020 - 15:11 | Güncelleme:

Bugün her yerde Ankara’daki ihalelerin sürekli canlı yayınlanması gündemde… Sözcü Gazetesi de, haklı olarak Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı bu konuda kutlayan bir haber yaptı bugün… Öte yandan ise ihale işleri İstanbul’da tam tersi bir görüntüde… Başlıktaki gibi “Ankara’da canlı, İstanbul’da ise gizli kapaklı…” Kimse bu tarafından bakmadığı için UçanKuş olarak biz bir iki istihbarat yapalım dedik ve!...

Büyükşehirlerdeki ihaleler seçimden beri sürekli gündemdeydi.

Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu hep aynı konuyu, “şeffaflık” konusunu gündeme getiriyorlardı.

Ve şimdi… Bugün başta Sözcü gazetesi olmak üzere medya, Mansur Yavaş’ın tüm ihaleleri canlı yayınladığı haberini verirken, doğal/haklı olarak bir tebrik mesajı veriyordu.

Biz de, bağımsız, tamamen tarafsız, objektif, herkese eşit mesafedeki bir medya grubu olarak bu hoşumuza giden haberi incelemeye aldık ve Mansur Yavaş olayının canlı yayın videolarını da izleyip, yayınlanan bu haberin ne kadar doğru olduğunu, görüp kaleme almak istedik.

Ancak bir taraftan da İstanbul’a bakalım dedik… Çünkü aynı görüşlerle yola çıkılmıştı. Fakat ortada şaşırtıcı bir sonuç vardı. Başlıkta yazdığımız gibi “Ankara’da canlı, İstanbul’da ise gizli kapaklı” bir görüntü almış başını gidiyordu!.. (Göstermelik bazı ihaleler dışında!..) Biraz istihbarat yapalım dedik… Baktık, konuyu bilenler devamlı olarak Daire Başkanı olduğu belirtilen Seyfullah Demirel diyor, başka bir şey demiyor!.. Sonrasında yine garip bir isimden söz ediliyor. Konuya uzak gibi görünen!.. Opet’le ismi bütünleşen Fikret Öztürk ve ekibinden söz ediliyor!.. Detay istedik, belge istedik. Bu isimlerin ne manaya geldiğini sorgulamak istedik. Ama “Telefonda bu kadar, bunlar yüz yüze anlatılabilecek konular; çok şaşıracaksınız” yanıtını aldık!..

Anladık ki, fena bir noktaya parmak basıyoruz. Belli ki yakında gündem Ankara-İstanbul farkı olacak! Ancak henüz delil ve belgeleri elimizde olmadığı için ifade edebileceğimiz cümle ise “şimdilik” şu:

“Yakında büyük bir fırtına bekliyor bizi… Çok ilginç görevden alınmalar başlarsa kimse şaşırmasın… Son gelişmeler CHP’yi de çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü Ankara ile övünürken, İstanbul’dan beklemedikleri bir darbe yiyebilirler”

Tüm gerçekleri, tüm çıplaklığıyla okuyabileceğiniz UçanKuş Medya’da yakında büyük bombalara hazır olun…

Ve haberin sonunda, işte bugünkü SÖZCÜ gazetesinin haberi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “şeffaf belediyecilik” ilkesiyle mal ve hizmet alım ihalelerini Youtube ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlamaya devam ediyor. E-ihaleler de dahil olmak üzere dizi film gibi takip edilen ihaleleri on binlerce kişi izledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın “Şeffaf Yönetim' anlayışı ile başlattığı canlı yayın uygulaması kesintisiz olarak devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Youtube ve sosyal medya hesapları üzerinden uygulamanın başladığı 8 Mayıs 2019 tarihinden 31 Ocak 2020 sonuna kadar toplam 289 ihale canlı olarak yayınlandı.

3,5 SAAT CANLI YAYINLANDI

Başkent'in birçok ihtiyacının giderilmesi için Ocak ayı boyunca gerçekleşen toplam 41 ihaleye vatandaşlar kadar firmalar da yoğun ilgi gösterdi. E-ihaleler de dahil olmak üzere dizi film gibi takip edilen ihaleler izlenme rekorları kırarken, 29 Ocak'ta Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın düzenlediği “Muhtelif Bölgelerde Yol-Kavşak Düzenleme Projeleri Danışmanlık Hizmet Alım İşi İhalesi”ni 18 bin 254 kişi izledi. Aynı ay içinde gerçekleştirilen ihalelerde bir başka rekor da süre bakımından kırıldı. EGO Genel Müdürlüğü'nün 28 Ocak'ta canlı olarak yayınladığı “10 Adet Taşınmazın Kiraya Verilmesi İhalesi” ise tam 3,5 saat sürdü.

Büyükşehir Belediyesi'nin ihalelerinde arka arkaya izlenme ve süre rekorları kırılırken, Ocak ayında canlı olarak yayınlanan Halk Ekmek Genel Müdürlüğü'nün Simit Camekanı kura çekilişini de 45 bin 955 kişi izledi.