MONİK İPEKEL'DEN,SERKAN TATAR'A SAMİMİ İTİRAFLAR

MONİK İPEKEL'DEN,SERKAN TATAR'A SAMİMİ İTİRAFLAR 17 Şubat 2020 - 21:45 | Güncelleme:

Bu hafta İyilik yardımlaşma sosyal sorumluluk dendiğinde akla ilk gelen isimlerden sevgili Monik İpekel konuğumuz.

Monik İpekel, evlendiğinde İsviçre’de öğrenim gördüğünü belirten İpekel, Türkiye’ye geldikten sonra ilk olarak Çaba Derneği’ni kurmuştur. Daha sonra Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneğini kuran İpekel, toplamda 16 dernek ile sosyal yardımlaşma üzerine bir çok çalışma gerçekleştirmiştir.Bağımlılığı engelleme mücadele ve eğitim vakfı, Gönüllü Anneler Derneği, Yağmur Çocuklar Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, Çocuk Esirgeme Kurumun, Liv Hospital, Lions, İhtiyarlara Yardım Derneğinden Altın Yaşam Destek Sertifikası. Köprü Derneğinden ve Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneğinde sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam etmektedir.

ST: Yoğun programınız içinde röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Nasılsınız nerede yardıma ihtiyaç varsa oradasınız? Bu süreç nasıl başladı ve nasıl devam ettiriyorsunuz?

Mİ: Kıymetli arkadaşım Serkan, vakti kendimiz yaratırız. Faydalı yararlı bir şey yapmak isterseniz Allah yolunuzu açıyor zaten. Ben güzel vatanıma vergimi yardım ederek ödüyorum Öyle güzel yüreği insanlar var ki yorulmak yerine kuvvet alıyoruz.

ST: Monik İpekel'i sosyal sorumluluk projeleri ve dokunduğu kalpler ile tanıyoruz ama biz biraz daha yakından tanımak istiyoruz sizi hayat felsefeniz nedir?

Olduğun gibi yaşa,yaşadığın gibi ol. Hayat inişli çıkışlı bir yol.

ST: Yoğun bir gündeminiz var ve ihtiyaç sahibi sayısız insan. Yardım projelerinizi neye göre,nasıl belirliyor,nasıl bir yapılanma ile ilerliyorsunuz?

Mİ: Her şey insanın başına gelir bir gün çok iyi durumda iken baş aşağı olursunuz Bir gün sağlıklı yaşarken bir anda sakat kalabilirsiniz. Bunları düşünüp boş duramazsınız Biz derneklerde güzel ekipleriz. Ayrıca devletimiz çok duyarlı yardımları da yapıyor, Biz bazı süreçleri kısaltıyoruz.

ST: Siyaset iş sanat ve spor dünyasında görüşleri birbirinden çok farklı dostluklarınız var ortak nokta ise iyilik ve yardımlaşma bunu nasıl başardınız?

Mİ: İstanbul doğumluyum. Eğitim hayatım burada sonrası da İsviçre'de oldu.

Yani etrafımda ki dostlarım eskiye dayanıyor. Tanıdığım insanlar olabilir. Ancak onların insanlığı bizi ilgilendirir. Ayrıca kimse kimseden üstün değildir Tevazu içinde olduğunuz zaman herkesle anlaşabilirsiniz.

ST: Bir gününüz nasıl geçiyor bahseder misiniz?

Mİ: Günüm önce eşim çocuklarım Sonrada mesuliyetlerim. Özellikle dernek faaliyetleri zamanımı alıyor Ancak biz hep destek görürüz. Unutmayın Allah yolunuzu çiziyor. Şikayet etmeden koşmak gerekir bazen.

ST: Monik İpekel,hangi kitapları okur?

Mİ: Tarih kitapları romanlar araştırma kitapları kültürel kitaplar.

ST: Spor ve sporcular ile de yakından ilgilisiniz çok yetenekli fakat imkansızlıklardan dolayı yeteneklerini başarıya dönüştüremeyen sporcular için ne düşünüyorsunuz? Size ulaşmak isterlerse nasıl ulaşabilirler?

Mİ: Derneklerimizden bizlere ulaşabilirler. Elimizden geldiğince hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz.

ST: Ülkemiz tarihi zenginlikler açısından çok zengin yapılara sahip. Ben Karslıyım. Kars'ta da kültürel mirasımız açısından çok önemli yapılar var bunlardan biri de "Ani katedral"i, katedral 1064 yılında Sultan Alparslan’ın Ani’yi fetih etmesinden sonra camiye çevrilmiş ve ilk fetih namazı kılınmıştır. Bu sebeple büyük katedrale Fethiye Cami’de denilmektedir. Bu özel yapının bilinmesi ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünür müsünüz?

Mİ: Ülkemizin medeniyetler beşiği her bir köşesinden tarih fışkırıyor. Seni de tebrik ediyorum Kıymetli Serkan, Duyarlılığın için. Tabi ki düşünürüz tarihi yapılarımız bizim geleceğe yatırımımız.

ST: Monik İpekel, bir renk olmak isteseydi hangi renk olurdu?

Mİ: Gökkuşağının tüm renkleri.

ST: Sizi en çok ne kızdırır?

Mİ: Kendini olduğundan farklı göstermeye çalışan insanlar.

ST: Pek çok kişinin "Monik" Annesiniz? Bu nasıl bir duygu sizin için?

Mİ: 60 sene gerek bunu anlatabilmek için. Muhteşem bir duygu. Bunu söyleyen herkesten, Allah razı olsun diyorum.

ST: Hayvan sevgisi kalbe iyi gelir projeniz ile sokak hayvanları ile ilgili önemli bir etkinlik gerçekleştirdiniz bu projenizin devamı gelecek mi?

Mİ: Elbette sevgi harika bir duygu insan sevgisi kadar hayvanda canı olan bir varlık. Hayvan dostu olarak Lıv hastanesı ve gönüllüler vakfı el birliğiyle yaptık. Her 3 ayda bir mama topluyoruz.

ST: Son olarak UcanKus.com okurlarına söylemek istedikleriniz neler?

Mİ: Hemcinslerim başarılı ve mutlu olmak için mücadeleden vazgeçmeleri gerektiğinin önemine dikkat çekmek isterim. Hayat cesurları sever. Ben bu ilke ile sevgili Şenay hanımı ‘Şenay Devi’yi’’ tanıdım inanılmaz etkilendim kendisinden. Emekle dolu bir başarı öyküsü var. Özellikle kadının şiddet gördüğü bu dünyada boks yaparak hem felsefesını hem sağlığını hemde örneğini veren biri. Astrolojı hayat tarzı olmus iyilik denince hazırda olan bır kadın gurur duyuyorum onunla ve duyarlı hayatını başarı ve iyiliğe adamış tüm hemcinslerim ile.