DİLENCİNİN ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

DİLENCİNİN ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ 21 Şubat 2020 - 16:29 | Güncelleme:

Adıyaman’da, polis ve zabıta tarafından dilencilere yönelik düzenlenen operasyonda, 20 dilenci gözaltına alındı. Bir dilencinin üzerinden ise alacaklarının yazılı olduğu 10 bin 595 liralık liste çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte dilencilere yönelik yapılan operasyonda 20 dilenci gözaltına alındı. Zabıta Müdürlüğüne götürülen dilencilerin üzerinde yapılan aramada 165 lira ele geçirildi.

10 BİN 595 LİRA ALACAKLI LİSTESİ ÇIKTI

Operasyonda gözaltına alınan Mustafa Orman (22) isimli dilencinin üzerinden ise başkalarına verdiği borçların yer aldığı 10 bin 595 liralık alacaklı listesi çıktı. Dilenciler, yapılan işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile İran'da yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasıyla ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmeye ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, "İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki ile ülkelerinde yaşanan Kovid-19 vakasıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdik. İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik. Komşumuzun bu hadiseye karşı her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası da açıklamalarda bulundu.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

İran'da 758 şüpheli vaka, 18 pozitif ve ölüm var. İranlı Bakan vakaların Kum'da olduğunu, sınır bölgesinde olmadığını söyledi.

Türkiye'ye gelen yolculardan sağlık raporu istedik. İran'dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Hasta olan ateşi olan öksürük burun akıntısı gibi hastalık belirtisi olan yolcuları sınırdan içeri almamaya başladık Ağrı sınır kapısında benzer bir vakayı dün içeri almamış olduk.