TUVALETLERDEKİ ÖNEMSEMEDİĞİMİZ BU DETAY BAKIN NE İŞE YARIYOR!

TUVALETLERDEKİ ÖNEMSEMEDİĞİMİZ BU DETAY BAKIN NE İŞE YARIYOR! 22 Şubat 2020 - 23:00 | Güncelleme:

Umumi tuvaletlerin kapılarının neden yere kadar olmadığını merak ettiniz mi? Hemen hemen her gün kullandığımız umumi tuvaletlerde dikkat çeken bu özel detayın rastgele yapılmadığını gösteren bilgileri sizler için derledik.

BİRİNİN TIBBİ YARDIMA İHTİYACI OLUP OLMADIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ

Eğer biri tuvalette aniden rahatsızlanır ve yere düşerse, kapının altındaki boşluktan onun yardıma ihtiyacı olup olmadığını görebilirsiniz.

BOŞ OLUP OLMADIĞINI ANLAYABİLİRSİNİZ

Aynı şekilde kapının altındaki boşluktan içeride birinin olup olmadığını anlayabilirsiniz ve tuvaletin kullanım için müsait olup olmadığına bakabilirsiniz.

Tuvaletin içerisindeki kötü kokuya maruz kalmazsınız

Tuvalet kapılarının altındaki boşluklar içerideki kötü kokunun dağılması için bir aracıdır.

TABİ İŞİN BİR DE EKONOMİK BOYUTU VAR!

İşletme sahipleri masrafları biraz daha ekonomik hale getirmek için tam kapı yaptırmayabilirler.

KİLİT SIKIŞMIŞSA DIŞARI ÇIKABİLİRSİNİZ

Olur da kapı kilitli kalırsa ve sesinizi kimseye duyuramazsanız, kapının altındaki boşluktan faydalanarak tuvaletten çıkabilirsiniz.

YANINIZDA YOKSA TUVALET KAĞIDI İSTEYEBİLİRSİNİZ

Eğer tuvalet kağıdı yoksa yerinizden kalkamayacağınız için sizin gidip almanız zor olabilir. Ancak kağıdı kapının altında bulunan boşluktan isteyebilirsiniz.

Temizlik görevlilerinin yüzeyi temizlemesi çok daha kolay olur

Kapının altındaki boşluk sayesinde, temizlik görevlileri tuvaletleri daha kolay temizleyebilirler. Kapalı tuvaletlerde su basması durumunda su tuvaletin bulunduğu alanda birikebilir. Ancak kapının yere kadar olmaması durumunda su tuvalette birikmez.

PEKİ NEDEN KAPILAR İÇE DOĞRU AÇILIYOR?

Öncelikli olarak bunun nedeni kapıyı açarken, kimseye çarpmamanızı sağlamaktır. Ayrıca koridordaki kişileri engellemenizi önler ve acil bir durumda hareket etmenizi kolaylaştırır. Başka biri tarafından kilitlenemezsiniz. Kötü kokuların dışarıya çıkmasını önlenir.