AK PARTİ MYK TOPLANTISI SONRASI ÖMER ÇELİK KONUŞUYOR

AK PARTİ MYK TOPLANTISI SONRASI ÖMER ÇELİK KONUŞUYOR 3 Nisan 2020 - 17:24 | Güncelleme:

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor. Türkiye'nin sürecin başından itibaren coronavirüs pandemisini ciddiye aldığını belirten Çelik "Daha dünya salgını ciddiye almazken sadece Çin düzeyinde bir salgın olarak görürken Türkiye bir operasyon merkezi kurmuş ve Bilim Kurulu'nu oluşturmuştur" dedi. İşte Çelik'in konuşmasından canlı yayın ve öne çıkanlar;

"Bütün Dünya çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye de tabi bununla birlikte çok kritik, daha önce deneyimlemediği bir süreçten geçiyor. Bu hayat tarzlarımız, dünyanın nizamı üzerinde yeni düşünceler geliştirmemiz de gerektiren bir işaretler bütününü de içeriyor. Türkiye bu süreçte olabilecek en hazırlıklı biçimde mücadelesini sürdürüyor.

CORONAVİRÜS KONUSUNDA HAFIZAMIZI TAZELEMELİYİZ

Tabi bu sürecin başından itibaren bugüne kadar maalesef çok kafa karıştıran, çok can sıkıcı birtakım yaklaşımlar karşısında hafızamızı tazelemekte fayda var. Bu virüs Vuhan'da görüldüğünde bunun bu kadar yaygınlaşacağını kimse tahmin etmedi. Avrupa'da ilk olarak Fransa'da 27 Ocak'ta tespit edildi. Ülkeler bazı tedbirlere girişti ancak gevşek davranıldı. Daha sonra komşularımız derken dünyanın her tarafında görülmeye başladı. Ve nihayetinde 11 Mart'ta. Vuhan'da görüldüğü Aralık ayının ardından Dünya Sağlık Örgütü coronavirüs pandemisi ilan etti. Dünya salgını yani. Ülkemiz de güçlü şekilde bununla mücadele ediyor.

SORUMSUZLUĞA VARAN YAKLAŞIMLAR SÖZ KONUSU

Tabi "Tedbirler konusunda bir eksik mi var? Yeterli tedbir alınıyor mu?" gibi zaman zaman da sorumsuzluğa giden bir yaklaşım görüyoruz. Vatandaşlarımızın hayatından böyle bir süreçte daha önemli bir şey yoktur. Daha dünya salgını ciddiye almazken sadece Çin düzeyinde bir salgın olarak görürken Türkiye bir operasyon merkezi kurmuş ve Bilim Kurulu'nu oluşturmuştur.

TÜRKİYE KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTI

Birçok ülke kendi vatandaşlarını para karşılığında getirme teklifleri yaparken, kimileri para da verse getirmekte tereddüt ederken uçaklarla vatandaşlarımızı hızlı ve kararlı biçimde ülkemize getirdik.

27 Şubat'ta sınırlarımızı kapatıp sınırlarımızda sahra hastaneleri kurduk

ŞEFFAFLIK VE HAYATIN AKIŞINI FELÇ ETMEYECEK TEDBİRLERLE SÜRECİ YÜRÜTÜYORUZ

17 yılda sağlık alanındaki gerçekleştirdiğimiz dönüşüm bizi hazırlıklı kıldı. Süreç büyük bir şeffaflıkla sürdürülmeye çalışılıyor. Kredi borçları ertelendi. Esnafın Halkbank'a olan kredi borçları 3 ay ertelendi. Hayatın akışını felç etmeden tedbirler almaya çalıştık ve aldık. Bunun daha sonrası, 1 hafta, 2 hafta sonrası, belki aylar sonrası var çünkü. Buna göre ekonomik bir şoku önlemek adına bu tedbirlerin dikkatle ve kararlılıkla alınması önemliydi.

Fırsatçılık yapanlara karşı katı tedbirler alındı. Çünkü bu krizin ne kadar süreceğini kimse bilmiyor dünyada. Burada fırsatçılık yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Allah'ın yardımı, bilim insanlarımızın desteği, milletimizin feraseti ile insanımızın hayatını azami derecede koruyarak bu süreci yürüteceğiz.

YAŞLILARIMIZ...

Yaşlılarımıza hürmetsizlik edenlere karşı İçişleri Bakanlığımız tedbirlerini aldı ve gereken yapıldı. Bir yandan bu sürecin onların hayatını korumak için zorunlu olduğunu bilmeye devam etmemiz gerekiyor.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!