CORONAVİRÜSTE ERKEKLERİ İLGİLENDİREN 7 PROBLEM

CORONAVİRÜSTE ERKEKLERİ İLGİLENDİREN 7 PROBLEM 9 Nisan 2020 - 21:13 | Güncelleme:

Koronavirüsün erkekleri daha şiddetli etkilediği yönünde araştırma sonuçları geliyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu da bu konuya dikkat çekerek, erkeklerde sıkıntıya yol açan 7 sorunu sıraladı. Müftüoğlu ayrıca, virüsle mücadele sürecini başarıyla yöneten Sağlık Bakanı Koca'ya da teşekkür ederek son gelen rakamların ümit verici olduğunu vurguladı.

Yapılan araştırmalar, koronavirüsün erkekleri daha çok etkilediğini ortaya koydu. Hürriyet Gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu, bugünkü köşesinde koronavirüs hakkında önemli bilgiler verdi. Müftüoğlu ayrıca, erkeklerde sıkıntıya neden olan 7 sorunu da sıraladı:

Sigara içme oranları kadınlardan daha yüksek. Sigara kullanmak riski 14 kat arttırabiliyor.

Şeker hastalığı, hipertansiyon, KOAH vb kronik hastalıkların sıklığı erkeklerde aynı yaş grubundaki kadınlardan daha fazla.

Erkeklerde kilo sorunu daha yaygın bir problem.

Bu yaş grubundaki erkeklerin stres yönetimi becerileri de bir hayli sorunlu.

Uyku bozukluklarının en yaygın görüldüğü grubu da bu yaş grubu erkekler oluşturuyor. (Not: Uyku bozukluğu ve stres çok önemli riskler)

Erkeklerde beslenme bozukluğu ve alkol kullanma yanlışlığı da daha yaygın.

Erkeklerde genel bağışıklık gücü kadınlara oranla daha düşük. Bağışıklığa güç veren genetik kodlar Y değil X kromozomunda. Kadınların XX, erkeklerin ise XY kromozon konfigürasyonları olduğunu hatırlayalım.

Koronavirüsle mücadele sürecini başarılı yürüttüğü için Sağlık Bakanı Koca'ya teşekkür eden Müftüoğlu, son rakamların ümit verici olduğunu belirtti.