WHATSAPP'TA O MESAJI AÇANLARIN TELEFONU ÇÖKÜYOR!

WHATSAPP'TA O MESAJI AÇANLARIN TELEFONU ÇÖKÜYOR! 27 Nisan 2020 - 10:01 | Güncelleme:

Gelen tek bir mesaj telefonunuzu çökertebilir, ev karantinasında olduğunuz bugünlerde teknik servislerle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.

WhatsApp'ta hızla yayılan bir mesaj; iPhone, iPad, Apple Watch ve hatta Mac'leri tehdit ediyor. Mesajı aldığınız anda cihazınız çöküyor ve tekrar açamadığınızda teknik servislik olabiliyorsunuz.

iPhone ve diğer Apple cihazlarının karakter hatası nedeniyle çökme durumu ilk kez yaşanmıyor; ancak uzun bir süredir de bu tip bir hatayla karşılaşılmamıştı. Şimdi ise İtalyan bayrağı ve Sindhi karakterlerinin bulunduğu bir mesajın cihazları çökerttiği ortaya çıktı.

Peki cihazların çökmesi ne demek? Telefonunuzun aniden kapanması ve kendini yeniden başlatması anlamına geliyor. Ancak kapandıktan sonra açılamayan cihazlar da var. Bu tip bir durumda ise DFU modunda geri yükleme yaparak, cihazınızı kurtarabilirsiniz. Mümkün olmuyorsa teknik destek almanız gerekecek.

Diğer yandan WhatsApp, özellikle salgın sonrası işini evine taşımak zorunda kalanları yakından ilgilendiren önemli bir yeniliği hayata geçiriyor. Bakın WhatsApp'ı açan artık ne görecek?

Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca kişi evlerine çekilmiş durumda. Haliyle pek çok kişi çalışmak için video konferans uygulamalarını kullanıyor. WhatsApp da tam bu noktada önemli bir yeniliği hayata geçiriyor.

WhatsApp’ın görüntülü görüşme özelliği bugüne dek sadece 4 kişi ile görüntülü konuşmaya izin veriyordu. Yapılan değişiklikle birlikte ise WhatsApp üzerinde yapılan görüntülü konferanstaki maksimum kişi sayısı 4’ten 8’e yükseldi.

Ancak dahası da var. WhatsApp, milyonlarca kullanıcısını yakından ilgilendiren 3 yeni özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Kendi kendini yok eden mesajlar geliyor. Bu özellik, kullanıcıların bireysel sohbetlerdeki veya grup sohbetlerindeki mesajlar için kendi kendini imha eden bir zamanlayıcı ayarlamasına izin veriyor. Belirtilen zamanlayıcı bittikten sonra, mesajlar otomatik olarak sohbetlerden siliniyor.

Koronavirüsten dolayı güvenlik bazında pek çok yenilik getiren WhatsApp, bu kez uzun zamandır beklenen bir özelliğini de yayınlamış durumda.

Bir süredir WhatsApp iOS beta uygulamasında yer alan Gelişmiş Arama Modu artık WhatsApp'ın son sürümünde de kendisine yer buldu.

Gelişmiş Arama Modu sayesinde kullanıcılar sadece metinleri değil fotoğrafları, sesleri, videoları, GIF dosyalarını, dökümanları ve linkleri daha kolay filtreleyebiliyor. Böylece istediği içeriğe daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.