BAL ORMANLARI YANIYOR

BAL ORMANLARI YANIYOR 21 Mayıs 2020 - 15:27 | Güncelleme:

Ordu Ünye Erenyurt Sarıhalil Mahallesi’nde bulunan Seyirlik Ormanı’nda çıkan yangın, zamanında müdahale edilemeyince büyüdü. Kontrol altına alınsa da yangın söndürülemedi. Bölgede Bal Ormanı projesinin de olduğu bildirildi.

 

YETKİLİLERE ULAŞMAYA ÇALIŞIRKEN YANGIN BÜYÜDÜ

Yangını ilk köylülerin gördüğünü ve müdahale etmeye çalıştıklarını, gelen Orman İşletmenin itfaiyesinin de söndüremediğini belirten Sarıhalil Mahallesi’nde ikamet eden Ordu Çevre Derneği üyesi Eren Atasoy “Hemen mahallelilerle müdahale etmek istedik ancak ormana girme olanağı yok. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanına ve diğer yetkililere ulaşmaya çalıştık, olmadı. Bir süre sonra ulaştık. Ancak bu süre içinde yangın büyüdü. Orman İşletme'nin ve OBB İtfaiyesi geldi. Ormanın içine giriş zor olduğu için onlar da hemen müdahale edemedi. Yangın büyüdü. Şimdi kontrol altına alındı. Ancak yangın devam ediyor. Yağmur başladı. Bize doğa yardım ediyor. Yağmur söndürür umarız” dedi.

 

BAL ORMANI TEHDİT ALTINDA

Atasoy açıklamasında şunları söyledi: "Orman mahallemizin bitişiği. Fatsa-Ünye sınırı. Yaklaşık 500 metre ilerisinde de siyanürlü altın ayrıştırması yapan işletme var. Ormanımız ve çevresi Bal Ormanı özelliğinde. Ormanların içlerine kolay girilmiyor. İtfaiyenin gelmesi de zaman alıyor. Burası Ünye ve Fatsa’ya yakın bir yer. Ulaşım kolay. Buna karşın yangına zamanında müdahale edilemedi. Demek ki, bölgelerde yangın helikopterleri ve uçakları bir zorunluluk.”