EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN  TRAFİK CEZALARINA ZAM AÇIKLAMASI

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TRAFİK CEZALARINA ZAM AÇIKLAMASI 29 Mayıs 2020 - 15:37 | Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğü, son günlerde sosyal medyada dolaşan “hayırlı olsun yeni trafik cezaları” başlığı altında yer alan paylaşımlara ilişkin basın duyurusunda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada trafik cezalarına zam geldiği iddialarına cevap verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, her yıl trafik cezalarının 1 Ocak tarihinde belirlendiği, belirlemede ise Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde belirtilen yeniden değerleme oranının dikkate alındığına yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde sosyal medyada “hayırlı olsun yeni trafik cezaları” başlığı altında gerçek dışı bilgiler yer almakta ve paylaşılmaktadır.

Trafik idari para ceza miktarlarına ilişkin güncellemeler; her yıl sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde belirtilen yeniden değerleme oranı dikkate alınarak hesaplanmakta ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılarak 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere uygulanmaktadır.

Güncel trafik idari para cezası tutarlarına www.trafik.gov.tr adresinden ulaşılabilmekte olup, sosyal medyada yer alan gerçeği yansıtmayan bilgi ve paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."