YÖK BAŞKANI SARAÇ DUYURDU: ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPTIK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç "Yurt dışında okuyan Türk öğrencilerimiz ile yabancı uyruklu öğrencilerin, "kaliteden taviz vermeden" ülkemizde okumalarını kolaylaştıracak önemli düzenlemeler yaptık" dedi.

30.05.2020 11:19:45

YÖK Başkanı Yekta Saraç yurt dışında okuyan Türk öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrenciler için önemli değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Saraç’ın açıklaması şöyle:

* Yükseköğretimimizi Covid-19 salgını sonrasındaki küresel değişime, yeni ve zorlu sürece hazırlamak ve özellikle uluslararası aşmada son yıllarda kastettiğimiz büyük mesafeyi kaybetmemek amacıyla bir dizi kararlar aldık.

* Küresel salgın ve sağlık endişeleri nedeniyle ülkemize dönmek isteyen yurt dışında okuyan Türk öğrencilerimiz ile yabancı uyruklu öğrencilerin, “kaliteden taviz vermeden” ülkemizde okumalarını kolaylaştıracak önemli düzenlemeler yaptık.

UZAKTAN ÖĞRETİM MESAJI

* Uluslararası üniversite sıralamalarında önde bulunan üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin YÖK'e iletmiş oldukları ülkemizde okumaya devam etme taleplerini önemli buluyoruz. Yapılan düzenlemelerin yükseköğretimimiz için hayırlı olmasını dileriz.

* Önümüzdeki günlerde de üniversitelerimizdeki “uzaktan öğretim” ile ilgili aldığımız yeni kararlarımızı kamuoyu ile paylaşmayı planlıyoruz.

* Küresel salgın sürecini retorik ile değil pratik sonuçlar üreten düzenlemeler ile yönetmeye ve ülkemiz yükseköğretimi için fırsata çevirmek için çalışmaya devam edeceğiz…

DİĞER HABERLER