“BAK BELGRAD'DA  SANA NE  YAPIYORUZ...”

“BAK BELGRAD'DA SANA NE YAPIYORUZ...” 4 Haziran 2020 - 10:02 | Güncelleme:

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (SBÜ) öğrenim gören bir öğrenci, sosyal medya hesabından kadınları taciz edip ağza alınmayacak mesajlar yazdı. Çocuk gelişimi bölümünde okuduğu öğrenilen öğrenci, ölüm tehditleri savurdu. Sosyal medyada paylaşılan mesajlar üzerine üniversite yönetiminden açıklama geldi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde çocuk gelişimi okuyan bir öğrenci, kadın öğrencileri sosyal medyada üzerinden taciz etti. Taciz eden öğrencinin, durumu teşhir edeceğini söyleyen öğrencileri ölümle tehdit etti.

İFTİRA ATILDIĞINI SÖYLEDİ

Pek çok kadın öğrenciyi sosyal medya üzerinden kendi hesabı ve açtığı sahte hesaplar aracılığıyla tehdit eden öğrenci, birçok öğrenci tarafından yapılan şikayetlerden sonra kendisine iftira atıldığını söyledi ve hesaplarını kapattı.

TACİZİ VE TEHDİDİ İFŞA ETTİLER

Kadın öğrenciler #sbüdetacizvar etiketi ile seslerini duyurmaya çalışırken tacizi kanıtlayan onlarca ekran görüntüsü paylaşıldı. Öğrencilerin açtığı hesabın altında aynı okuldan diğer kadın öğrencilerin de aynı kişinin kendilerine dönük hakaretleri ve tehditleri paylaşıldı. İfşa edilen mesajlarda, ‘Belgrad’da sana ne yapıyoruz. Sen alışkınsın. Seni evinden alacağız’ yazıyor.

 ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

Haber Global'in haberine göre: Sosyal medyada çığ gibi büyüyen olayın ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) konuya ilişkin açıklama yaptı. Üniversite, tacizci öğrenciye bahar dönemi başlamadan 6 ay uzaklaştırma cezası verildiğini, şikayetler devam ettiği için söz konusu öğrencinin yeniden disiplin kurulu gündemine alındığını duyurdu.