KONSERİ BASIP  KATLİAM  YAPTILAR

KONSERİ BASIP KATLİAM YAPTILAR 6 Haziran 2020 - 14:11 | Güncelleme:

Cinayet sayısı 20 yılın rekor düzeyine ulaşan Meksika yine karıştı. Ülkenin en güçlü suç çetelerinin liderlerinden biri, silahlı grubun Facebook Live'da canlı olarak yayınlanan konseri basıp ateş açmasıyla öldürüldü. Onunla birlikte beş kişi daha hayatını kaybetti.

Meksika'daki uyuşturucu savaşları kızışıyor... Geçen hafta Sinaloa Karteli'nin rakibi olduğu öğrenilen bir çetenin, Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğulları Ivan Archivaldo, Jesus Alfredo ve Ovidio Guzman'ı öldürmeleri için suikastçılara görev verdiği ortaya çıkmıştı.

Kartel ve çete savaşları nedeniyle kana bulanan ülkede, korkunç olaylara bir yenisi daha eklendi.

Milliyet'in haberine göre; Ülkenin en korkulan kartellerinden birinin lideri olarak öne çıkan ve 2016'da beş öğrencinin ortadan kaybolması ve öldürülmesi ile bağlantılı olduğu tahmin edilen bir gazete yayıncısı, Facebook'ta canlı olarak yayınlanan konser sırasında vurularak öldürüldü. Onunla beraber beş kişi daha vurularak hayatını kaybetti. Francisco 'El Primo' Navarrete, Meksika'nın Veracruz kentinde gerçekleşen çatışmada Cuma günü öldürülen altı kişiden biriydi.

'El Primo' Navarrete, Veracruz Tierra Blanca'daki konser salonunun sahnesinde duruyordu. Meksikalı grup La Calle'nin sahne aldığı şov, Cuma gecesi mekana yapılan baskınla kana bulandı. Navarrete, Ekim 2019'da Sol de Tierra Blanca adlı bir çevrimiçi gazete kurmuştu. Çete lideri, iddiaya göre Jalisco Yeni Nesil Karteli'ne bağlı olan bir çeteyi yönetiyordu.

Sol de Tierra Blanca'nın sosyal medya hesabında yapılan canlı yayın sırasında, mekana silahlı saldırganların girdiği görünmese de silah sesleri duyuluyor. O sırada sahnede olan Navarrete, belindeki silaha uzanarak sahneden koşarak iniyor.

Navarrete, silahlı kişiler ateş açtığında Sol de Tierra Blanca'nın Facebook hesabında canlı bir konser veriyordu. Baskın yapan saldırganlar, konser vermekte olan La Calle grubunun iki üyesini öldürdü ve bir diğerini yaraladı.

Polis raporlarına göre, Navarrete tam 50 kez vuruldu ve olay yerinde öldüğü belirlendi. Öldürülen kurbanlar arasında La Calle grubunun iki üyesi de vardı.

Grup üyelerinden José Alberto Muñiz ve konsere katılanlardan biri olan Yuridia Figueroa adlı genç kadın da çete kavgasında yaralandı. Geçmişte Navarrete'nin adı, Tierra Blanca'da uyuşturucu kaçakçılığı, cinayetler ve adam kaçırma olaylarına odaklanan soruşturmalarda yer almıştı.