MASKE TAKMAK HANGİ İLLERDE ZORUNLU?

MASKE TAKMAK HANGİ İLLERDE ZORUNLU? 9 Temmuz 2020 - 17:30 | Güncelleme:

Virüs salgınını önleyen en önemli ekipmanlardan olan maskeler birçok ilde zorunlu. Son olarak ise geçtiğimiz günlerde Ağrı’ya maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Uzmanlar maskenin takılması konusundaki uyarılarına uyulmaması nedeniyle birçok ilde maske takılması zorunlu hale getirildi. İşte maske takmama cezası ve maske takmanın zorunlu olduğu iller...

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerin de bulunduğu yerlerde sokağa maskesiz çıkanlara para cezası kesiliyor. Corona virüs vaka sayılarınının yüksek olması nedeniyle birçok ilde maskesiz sokağa çıkmama kararı devam ediyor. Peki maske takma zorunluluğu olan iller hangileri?

MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER?

Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis, Çanakkale, Bingöl, Çankırı, Ağrı ve Niğde’de maske takma zorunluluğu getirildi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA CEZASI KAÇ PARA?

Geçtiğimiz gün İstanbul'da Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında yapılan toplantı ile birlikte maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara 900 TL para cezası kesileceği karara bağlandı.

Maskesiz sokağa çıkma cezası ilçelerde bulunan kaymakamlıkların kararını bırakılmış durumda. İçişleri Bakanlığı'nın para cezası ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”