NİŞANLISINI VE ARKADAŞINI YATAKTA BASTI

NİŞANLISINI VE ARKADAŞINI YATAKTA BASTI 2 Ağustos 2020 - 14:42 | Güncelleme:

Doğum gününde dünyası başına yıkıldı. Kahkahalar ve eğlenceyle başlayan doğum günü partisi, kan banyosuna döndü. 36'ncı yaşını kutlayan kadın, en yakın arkadaşını nişanlısıyla birlikte yatakta basınca dehşet saçtı.

Amy Brown nişanlısı Brandon Fayard'ı arkadaşı Amanda Hill ile birlikte Washington eyaletindeki evinde verdiği içkili parti sırasında yatakya yakaladığında olanlar oldu.

Parti, Washington eyaletine bağlı Prosser kentindeki evin yanına park edilmiş bir karavanda tam hızıyla devam ediyordu.

Amy Brown geçen hafta sonu 36'ncı yaşını doldurmuştu ve nişanlısı Brandon Fayard, 35 yaşındaki arkadaşı Amanda Hill, Amanda’nın erkek arkadaşı Ben ile doğum günü kutlaması yapıyorlardı.

Takvimler 9 Şubat 2018'i gösteriyordu. Birlikte kutlama yapan arkadaşların hahkahaları sokağa yaşıyordu. Evin içinde bilgisayar oyunları oynayan Brown’ın oğlunu rahatsız etmemek için evin yanına park ettikleri karavanda eğleniyorlardı.

Nişanlı çift Brown ve Brandon, sabun, dudak kremi, vücut yağı gibi ürünler satan, A + B Farm adlı küçük bir işletmeyi birlikte yürütüyordu.

Brown, işletmelerinin web sitelerinde, kendisini "önceki ilişkisinden olan iki oğluna ve Brandon’ın üç oğluna bakan bir anne" olarak tanımlaıyordu.

Amy Brown, Amanda'yla yıllar önce, her ikisi de yerel bir seyahat dükkanında çalıştıklarında tanışmıştı. Amanda'nın da bir oğlu vardı ve iki kadın annelik üzerine sohbetler ederken yakınlaşmıştı.

Oğlu için daha iyi bir yaşam kurmaya kararlı olan Amanda, çok istekli ve çalışkan biriydi. Brown da aynı onun gibiydi, bu yüzden iki kadın çok iyi arkadaş oldu.

Aynı şeyleri sevmeleri nimet gibi görünebilirdi ama aradan yıllar geçtiğinde onların laneti olacaktı.

Doğum günü gecesi tam gaz devam ederken, saat gece yarısını vurduğunda Brandon, gruba ertesi gün çalışacağı için eve dönüp yatacağını söyledi.

Kalan arkadaşlar kutlamaya, içkilerini içip sohbet etmeye devam etti. Çok geçmeden, Amanda tuvaleti kullanmak için eve girdi ve bir süre geri dönmedi.

Amanda 20 dakika boyunca dönmeyince Amy meraklandı ve o da eve girdi. Tuvalette kimse yoktu. Yatak odasına girdiğinde ise şoke edici bir keşif yaptı. Arkadaşı Amanda, nişanlısı Brandon ile yataktaydı.

İhanet, üç kişi arasındaki korkunç bir tartışmayı alevlendirdi ve sonunda Brown, sakinleşmek için bir sigara içmek ve içkisini bitirmek için öfkeyle dışarı fırladı.

Doğum günü tam anlamıyla zehir olmuştu, gördükleri karşısında yaşadığı hayal kırıklığı inanılmaz bir boyuttaydı. Amanda aşağı inerek onu takip etti.

Kısa bir süre sonra, gece 12.45'te iki el silah sesi duyuldu. Gecenin sessizliğinde sokaklarda yankılandı. Dehşete kapılmış Brandon evden dışarı çıktı ve Brown'ın kollarında kanlar içinde Amanda'yı buldu.

Amanda göğsünden iki kez vurulmuştu. Brandon ve silah seslerini duyan birkaç komşu da 911'i aradı. Kısa sürede polis ekipleri ve ambulans olay yerine geldi.

Bir çocuk annesi olan Amanda'ya ilk müdahaleler yapıldı ancak genç kadının olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Soruşturmanın bir parçası olarak Brown sorguya alındı, arkadaşını vurduğunu ve öldürdüğünü hemen kabul etti. Ama Amanda'nın kendisine saldırdığını ve kendini savunmak zorunda kaldığını söyledi.

İfadesinde ne kadar sarsıldığını, arkadaşını ve nişanlısını birlikte yatakta nasıl bulduğunu ve onlara bağırıp küfrettikten sonra bir sigara ve içki içmek için dışarı çıktığını anlattı.

 “Yüzüme vurdu, arkamı döndüm ve beni boğmaya çalışıyordu” diyor Brown. Amanda'nın ellerini yüzünde ve boynunda olduğunu tarif etti. “Beni boğmaya çalışıyormuş gibi hissettim” diye devam etti.

Brown, arkadaşını öldürmekle suçlandı ve hapishanede geçirdiği beş günün ardından yargılanmasını beklemek üzere kefaletle serbest bırakıldı. Suç geçmişi yoktu, Brandon ve ailesi onu desteklemeye devam ettiler. Kefaletle iki yıldan uzun bir süre serbest kalan Amy, mahkemenin sonuçlanmasıyla suçlu bulundu. Jürinin karar vermesi üç saatten kısa sürdü. Yargıç, Amy'ye 15 yıl hapis cezası verdi.