DENİZDE KAYBOLAN GENCİ BÖYLE BEKLİYORLAR

DENİZDE KAYBOLAN GENCİ BÖYLE BEKLİYORLAR 12 Ağustos 2020 - 13:49 | Güncelleme:

Ordu'da denizde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor. Perşembe ilçesinde dün akşam saatlerinde serinlemek için girdiği denizde kaybolan fındık işçisi genci arama çalışmaları havadan, karadan ve denizden yürütülüyor.

Şanlıurfa'dan fındık hasadı için kente gelen ve dün arkadaşlarıyla gittiği Perşembe ilçesindeki Çaka Plajı mevkisinde denizde kaybolan 17 yaşındaki Mehmet Zencirci'nin bulunması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri denizden, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de helikopter ile havadan Zencirci'nin bulunması için yoğun çaba sarf ediyor.

Kaybolan gencin ailesinin kıyıdaki hüzünlü bekleyişi sürüyor. Öte yandan Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayim Tandoğan da bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip etti.

Tandoğan, gazetecilere, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, yaklaşık 40 kişinin denizde kaybolan gencin bulması için çalıştığını söyledi.

Bölgeyi bilmeyenlerden denize girmemelerini isteyen Tandoğan, özellikle can kurtaran olmayan bölgelerde denize girilmesinin tehlikeli olduğuna dikkati çekti.

HAVADAN VE SUDAN ARAMA

Bugün sabah saatlerinde ise yeniden başlayan çalışmalarda ekipler, bölgeyi geniş çaplı tarayarak denizde kaybolan genci arama çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun’dan da takviye ekiplerin katıldığı arama çalışmalarında polis ve itfaiyeye bağlı dalgıç ekipler su altından, tekneler ile yüzeyden, karadan ve havadan helikopter yardımıyla sahil bandı taranarak, arama çalışmalarını sürdürüyor.

Basın mensuplarına olayı anlatan Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Karadeniz dün çok dalgalıydı. Denizi bilmedikleri için çocuklarımız maalesef elim bir kaza geçirmişler ve bir tanesini arama çalışması devam ediyor.

Bütün ekipler şuan burada, yaklaşık 50 kişilik ekip denizden botlarla, dalgıçlarla birlikte arıyor. Havadan da destek sürüyor.

Olay çok acıklı, bizleri de üzdü. Hatta dün jandarma ekiplerimiz denize girenlere uyarıda bulundu. İnsanlar denizi tanımadıkları için serinlemek istiyorlar ve maalesef böyle istenmeyen kazalar yaşanabiliyor” dedi.

Öte yandan bölgede fındık hasadı nedeniyle yoğunluk olduğundan güvenlik güçlerinin sahilleri gezerek, yasakları bölgelerde ve rüzgarlı havalarda insanları denize girmemeleri konusunda uyardığı öğrenildi.

BİR KÖTÜ HABER DE SAMSUN'^DAN

Öte yandan Korona virüs dolayısıyla İstanbul'dan geldiği memleketi Samsun'da serinlemek için girdiği denizde kaybolan 17 yaşındaki Mertcan Yanal'ın cesedi sahile vurmuş olarak bulundu.

Koronavirüs dolayısıyla İstanbul'dan geldiği memleketi Samsun'da serinlemek için girdiği denizde kaybolan 17 yaşındaki Mertcan Yanal'ın cesedi sahile vurmuş olarak bulundu.

Olay, Samsun'un Çarşamba ilçesinin Ebceli Mahallesi Costal sahilinde önceki gün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan korona virüs dolayısıyla memleketi Samsun'un Salıpazarı ilçesine gelen 17 yaşındaki Mertcan Yanak, 3 arkadaşı ile birlikte dün serinlemek için denize girdi. Ancak, Mercan Yanak dalgaların arasında kayboldu.

Mercan Yanak'ı bugünkü arama çalışmasına Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ve AFAD ekipleri katıldı.

Mertcan Yanal'ın cesedi Çarşamba ilçesinin Çaltı Mahallesi'ndeki Çaltı Plajı sahiline vurmuş olarak bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.