BAKAN ZİYA SELÇUK: YÜZ YÜZE EĞİTİME 21 EYLÜL'DE GEÇİLECEK!

BAKAN ZİYA SELÇUK: YÜZ YÜZE EĞİTİME 21 EYLÜL'DE GEÇİLECEK! 12 Ağustos 2020 - 19:19 | Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk okulları açılış tarihiyle ilgili yaptığı açıklamada "31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Herkesi sorumlu olmaya davet ederek okulları birlikte açacağız dedik. Bu süreçte Bakanlık olarak bizler okullarımızın sağlıkla güvenle açılması için fiziki ve sosyal yeterlilikler hususunda tüm detayları çalıştık. Hazırlıklarımız tamamladık. 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak. Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.

Bir takım kılavuzlar hazırladık. Teneffüslerde ve benzeri durumlarda neyi nasıl yapılacağı konusunda standartlar bu kılavuzlarda yer alıyor. Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada olacağız.