SERKAN TATAR SORDU SELİN SÖĞÜTLÜGİL CEVAPLADI!

SERKAN TATAR SORDU SELİN SÖĞÜTLÜGİL CEVAPLADI! 7 Eylül 2020 - 13:11 | Güncelleme:

2017’de Çin'de gerçekleşen Büyük Çin Seddi Maratonu’nda; Kansersiz Yaşam Derneği projesi olarak inşa edilen, Türkiye’nin İlk Çocuk Onkoloji Hastanesi için; "Çocuklar Yaşamalı" kampanyasını geliştirme hedefiyle; ülkemizi temsil etmiş tarihteki İlk Türk Kadın Atlet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amcazadesi, Dila, Cana ve Ata Aslan Tütüncü’nün annesi Selin Söğütlügil bu hafta Serkan Tatar’ın konuğu…

ST: Nasılsınız? Mustafa Kemal Atatürk ile baba tarafından akrabalığınızdan bahseder misiniz bizlere?

SS: Teşekkür ederim, çok iyiyim.Büyük bir onur ve sorumluluk bilinciyle belirteyim; Atamızın Amcası,Yani Ali Rıza Beyin Kardeşi Kırmızı Hafız Mehmet Efendi’nin torunuyum.Babaannem ve Biricik Atamız ,Kardeş çocuklarıdır.Dolayısıyla basında kısaca Atanın Amcazadesi olarak yer alıyor.

ST: Spor, sanat, yazarlık... Dolu dolu bir yaşamınız var? Zamanı nasıl yönetiyor hepsine vakit ayırmayı nasıl başarıyor sunuz?

SS: Çok küçük yaşta doğal bir akışla, aile içinde başladık zaman yönetimine, Annem ve Babam gerçekten sanki bize nakşetti bu olguyu. Her güne severek ve isteyerek adım atmak,şartlarınız ne olursa olsun çok önemli bence.Yaşam bize bahşedilmiş bir hediyedir içinde akıp giden o değerli zamanla... Zaman yönetimi, o akışa istekli olmak ve bir mühendis gibi o akışı en verimli şekilde tasarlamakla bereket kazanıyor.Bu bereket güne erken başlamakla ateşleniyor benim için ,hergün sabah 6.30 da kalkıyorum ,güne sporla başlıyorum,bu benim için nefes almaktan farksız,günlük spor rutinim içerik olarak hergün farklı,vucudumu ve ruhumu dinlemeden spora başlamam; içsesim beni daima yönlendirir.Ekim ayına dek Spor sonrası Boğazda yüzüyorum,bu inanılmaz bir arınma sağlıyor Auramda, meditatif anlamda.Spor ve nefes çalışmamda şükür pratiğimi de hep sürdürürüm.Sonra öğlen , Masa başına oturuyorum , aslında sadece yazmak değil okumakta aynı seviyede değerli benim için, bunun yanısıra araştırma yapmak işimin diğer bir parçası... An’daki odağınız, zamanı verimli kullanmanızı sağlar ve odak, isteğiniz olduktan sonra keskinleşen,geliştirilen bir güç. Zaman sorunu neredeyse hiç yaşamıyorum desem sorunuza en doğru cevap olur.

ST: İki kitabınız var, Kanatlarım aşktandı ve Mavi sağanak. Hangi duygular ile yazmaya karar verdiniz. Bu iki kitabın okuyucu da uyandırdığı başlıca duygular neler?

SS: “Yaşamın her anında AŞK gizlidir aslında... Ve bu anların arasında en büyük AŞKlar eşsiz devrimler gibi başlar... Akıl durur,Ruh sarsılır, Bedenin herbir hücresinde şimşekler çakar. Yürek kanatlı bir Kuş gibi; AŞK’la kanatlanır, AŞK’la başkaldırır, AŞK’la yaşar...”Bu satırlar, İlk kitabımın giriş bölümüdür. Kitaplarımı, yaşama, aşka ve sevgiye umudumu daima koruyarak ve inanarak yazıyorum.

Diğer yandan tespit ettiğim bir gerçek şu ki, aşkın ve sevginin korozyona uğradığı bir çağda yaşıyoruz, insan ilişkilerinde ayrışmalar, maskeler, perdeler çok, çoğu İnsanın kendi ile olan ilişkisi bile kendinden oldukça uzak... İnsanın kendine yabancılaştığı bir çağda, yaşadığı ilişki motiflerini düşünün!Büyülü Gerçeklik akımının saf ve coşkun uslubu ile okuyucularıma ulaştığımı düşünüyorum. Onlarla Kitap sayfalarında buluşup, yaşamın her bir duygusu ile satırlarda kucaklaştığımıza inanıyorum. İnsan olmak, Duymak, hissetmek, sevmek ve yaşamak hepimiz için aynı aslında, bizi ise birbirimize tek bir şey bağlıyor; O da Sevgi.

ST: Daha önce verdiğiniz bir röportajınızda siyasete sıcak baktığınızı ifade etmiştiniz bu konuda düşünceleriniz neler?

SS: Evet bu doğru,Hedeflerim içinde Vatanıma bütün potansiyelim ile hizmet etmek var.

ST: Spor ve besleme sizin için çok önemli olduğunu biliyoruz, Hangi spor dalları ile uğraşıyor nasıl bir beslenme düzeni uyguluyorsunuz?

SS: 8 yaşımdan beri Atletizm yapıyorum,koşuyorum,bunun dışında,yüzme,bisiklet, kick-boks,tenis oynuyorum,İngilterede 6 sene önce Arazi Okçuluğuna başladım,bir de Atlara hayranlığım ile binicilik yapıyorum.Günde 4-5 litre su,ve şekerden uzak dengeli beslenme.Özel bir beslenme düzenim yok,dengeli yapılan her işin bereketine inanırım.Sadece akşam 8 den sonra hiçbirsey yemem,Günde 1 veya 2 öğün yiyerek,en az 18 saat aç kaldığım keyifli bir sistem kurdum.Bu bütün duyularımı arındırıyor, mutluyum.

ST: Boks sporuna ilginiz var mı? Türkiye ve Dünya da beğendiğiniz boksörler kimler?

SS: Babamın sayesinde Muhammed Ali’ye hayranlığım hala devam eder;Oğlum Ata Aslan’nın sayesinde de Film karakteri;Rocky’nin yasam felsefesini sevmiştim,bu her sporcuya ilham vermiştir eminim.Ülkemizde Cok değerli Boksorler var ,Avni Yıldırım ve Kadınlarda Gülsüm Tatar ‘ı çok başarılı ve tarz sahibi buluyorum.

ST: Türkiye' de kendinizi hemcinslerinizi spor sanat iş ve siyaset alanında dünya geneli ile değerlendirdiğiniz de nerede görüyorsunuz?

SS: Hepimizin yolcuğu kendine özel,Ve her canlı her varlık bu yaşamda özeldir.Ben yaşamımda odağımı; kendimi hayat boyu geliştirmeye, yaşamın değişim süreçlerindeki uyuma,Yaptığım ve ürettiğim her içeriğin ve her eylemin çocuklarıma,aileme ve Vatanıma ulaşacağı katkıya,Bir kadın olarak duyarlı,yapıcı,cesur ve adil adımlarla toplumun ve dünyanın bütüncül ihlasına verdim.Kimse ile kıyasın çekici olmadığı, Yaşam deneyimlerini recycle yaparak/dönüştürerek , kişisel vizyonum ve üretme tutkumla diri diri hayata geçirdiğim bir bakış açım var.Sadece hemcinslerim değil, dünyadan veya Ülkemden birçok kişi ,benim için bazen büyük bir ilham bazen de ibret örneği olabiliyor.Bunun yanında,Birçok insan için dogdugu coğrafya onun kaderi oluyor.Ya da bazıları için bütün evren, kaderlerinin coğrafyası... inanç, cesaret ve istikrar ile yaptığımız en büyük yatırım kendimiz olduğumuz müddetçe , yaşamımız, ilişkilerimiz ve dünyaya kattıklarımız da o oranda değer kazanıyor.

ST: Hobileriniz neler? Ruhunuzu nasıl motive ediyorsunuz?

SS: Muzik,sinema ve okumak en büyük hobilerimden, Ruhumu bir uçuran,bir durultan muthiş bir gıda;içimdeki okyanusa yelken açtığım, liman liman dolaştığım,hayaller kurdugum,Gerçeklerle kucaklaştığım,sevindiğim, costugum,kederlenip ağladığım,düşündüğüm,kendimi duyduğum o eşsiz anlar zinciri...Hepsi eksizsiz !Ruhumu motive eder.

ST: Yazmaya devam ediyormusunuz? Yeni kitap çalışmanız var mı?

SS: Var,az kaldı bitmesine...

ST: İlişkilerde sevginin kalıcı olması için kadın erkek nasıl bir yol izlemeli size göre?

SS: Sevgi varsa Bir ilişkide, Saygı ve Güven onun mayasıdır, diğer yandan yaşam başlı başına bir değişimdir, Yaşamımızdaki süreçlerde böyle...

ilişkilerde iletişim ,anlayış seviyesi ile orantılıdır.Kalıcı birlikteliklerin yolu şeffaf ve yürekten iletişim/anlayış akışıdır.Ve İki kişinin elele yürek yüreğe dengeli bir katkı ve emek ile sürdürdüğü yolculuktur bir ilişki.Birde Kendisine açık olursa iki kişide, değişim süreclerinde, birbirlerini kandırmaz işte o zaman,Biten ilişkileri , Bitse de sürdüren yüzlerce insan var.Bu Sevgiye yapılan bir haksızlık.Sevgi ,gerçeklik ister, ilişkilerde...

ST: En son okuduğunuz kitap hangisi? Okurlarımıza önerir misiniz?

SS: Hüseyin Atay’ın “Ben” adlı kitabını çok severek okudum, ikinci kere Nietzsche’nin “Böyle buyurdu Zerdüşt” ünü bitirdim.Her ikisini de heyecanla tavsiye ederim.

ST: Hayat felsefenizi nasıl tanımlıyorsunuz?

SS: İnançlı bir Varoluşçuyum.

ST: Son olarak kadınım.com okurlarına öneri ve tavsiyeleriniz neler olur?

SS: Değerli okurlar, Kadın olmak Evrendeki en büyük ayrıcalıktır. Kadın olmanın sayısız vasıfları yanısıra;Dişiliğinizi asla unutmayın, yasam koşullarının ve sıkıntıların bu özelliğinizi kapatmasına izin vermeyin,Kendinize sonsuz güvenin,Ruhunuzun dişi asil berraklığını onurlandırın ,Çok Sevin,sevilmeyi beklemeden ... Çünkü gerçek Aşk daima içimizde,En büyük gıdamız biz kendimiziz! Yaşamı kalbinizle görün yüreğinizle duyun,O da aynı güzellikle sizi kucaklayacaktır buna emin olun.Kadın olmanın onuru şerefi ve yüceliğini daima ruhunuzda yaşatın.Siz yaşamla dansederken; Adımlarınız güvenle ses getirsin...Sevgiyle kalın.

Milli Antrenör Boksör Oyuncu

Serkan TATAR