TALEP ETTİĞİ NAFAKA  DUDAK UÇUKLATTI

TALEP ETTİĞİ NAFAKA DUDAK UÇUKLATTI 22 Eylül 2020 - 21:49 | Güncelleme:

Efsanevi televizyon sunucusu Larry King'in boşanma aşamasında olduğu eşi Shawn King, 22 yıllık evliliği boyunca çocuklarına bakmak için kazançlı işleri reddettiği ve maddi olarak Larry King'e bağımlı olduğu gerekçesiyle geçici olarak 33 bin 100 dolar aylık nafaka talep etti.

Efsanevi televizyon sunucusu Larry King'in ayrıldığı eşi, geçici eş desteği için ayda en az 33 bin 100 dolar talep ettiğini belirten belgeyi mahkemeye sundu.

1985 ile 2010 yılları arasında CNN'de yayınlanan Larry King Live adlı programıyla tanınan 86 yaşındaki Amerikalı talk show sunucusunun 60 yaşındaki eşi Shawn King, herhangi bir geliri olmadığını belirterek, Larry King’in kendisini mahkemeye verdiği Ağustos 2019’dan geriye dönük olarak ödeme yapmasını talep etti.

Mahkeme belgelerinde, Shawn King'ın çocuklarını büyütmek için evde kaldığı, kazanç elde edebileceği TV sunuculuğu ve modellik işlerinden vazgeçtiği, 22 yıllık evlilikleri sırasında mali olarak eski CNN sunucusuna bağımlı olduğu öne sürüldü.

"YILLIK GELİRİ 1,9 MİLYON DOLARDAN FAZLA"

Shawn King, mahkeme dosyasında, Larry King'in belgelerinde belirttiği gibi yılda 1,9 milyon dolardan fazla kazandığını iddia etti. Örnek olarak en son The Millionth Question adlı podcast programının sunuculuğu için 5 milyon dolarlık anlaşma yaptığını belirtti. Shawn King ayrıca, birlikte oldukları dönemde yaşadıkları Beverly Hills’teki aile evlerini 4 milyon dolara sattıklarını açıkladı.

Larry King, felç geçirdikten ve kalp ameliyatı olduktan sadece birkaç ay sonra Ağustos 2019’da eşine boşanma davası açmıştı.

Televizyon dünyasının ünlü isminin geçen ay, üst üste iki çocuğunu kaybettiği ortaya çıkmıştı. King, önce evlatlık oğlu Andy'yi kaybetmişti. 65 yaşındaki Andy'nin kalp krizi sonucu öldüğü öğrenilmişti. Larry King, tam bu acının üstesinden gelmeye çalışırken bu kez bir başka evladının ölüm haberini almıştı.

King'in bir süredir kanser tedavisi gören 51 yaşındaki kızı Chaia da ağabeyinden yaklaşık bir ay sonra hayata veda etmişti. Chaia, King'in Alene Akins ile olan evliliğinden dünyaya gelmişti.

"HİÇBİR BABA ÇOCUĞUNU TOPRAĞA VERMEK ZORUNDA KALMAMALI"

Çocuklarının ölümünün ardından Facebook sayfasından açıklama yapan King, “Büyük üzüntü ve bir babanın kırık kalbiyle iki çocuğum Andy King ve Chaia King’i kaybettiğimi doğruluyorum. Her ikisi de iyi ve düşünceli insanlardı, çok özleyeceğim. Andy beklenmedik şekilde 28 Temmuz’da kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Chaia 20 Ağustos’ta, akciğer kanseri teşhisi konulmasından kısa süre sonra hayata veda etti. Onları kaybetmek çok kötü hissettiriyor. Hiçbir ebeveyn çocuğunu toprağa vermek zorunda kalmamalı” ifadesini kullanmıştı.

8 EVLİLİK YAPTI

King, hayatı boyunca tam sekiz kez evlendi. İlk evliliğini 1952 ile 1953 arasında Freda Miller ile yaptı. İkinci eşi Annette Kaye ile 1961'de evlenip aynı yıl boşandı. King, ölen kızı Chaia'nın annesi Alene Akins ile 1961 ile 63 yılları arasında evli kaldı. Sonra ondan boşanıp 1963'te Mickey Sutphin ile evlendi. Bu evlilik dört yıl sonra bitince Alene Atkins ile ikinci kez hayatını birleştirdi. Fakat çift, 1972 yılında boşandı.

King, 1976 ile 1983 arasında Sharon Lepore, 1989 ile 1992 arasında Julie Alexander ile evlendi. 1997'de evlendiği son eşi Shawn King'e geçen yıl boşanma davası açtı. Larry King'in bu evliliklerden dört çocuğu bulunuyor. Hayatını kaybeden oğlunu ise evlat edinmişti.