PFİZER HAREKETE GEÇTİ!

ABD'li ilaç devi Pfizer, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile corona virüsüne karşı ortak üretilen aşının 12-15 yaş arası çocuklarda acil kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurduğunu duyurdu.

9.04.2021 23:55:56

Dünya genelinde corona virüsüyle mücadele kapsamında farklı yaş aralıkları üzerinde aşı çalışmaları sürüyor. ABD’li ilaç firması Pfizer, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile corona virüsüne karşı ortaklaşa ürettiği aşının 12-15 yaş arası çocuklarda acil kullanım yetkisi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) başvurduğunu duyurdu.

Pfizer'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Aşıyı 12-15 yaş grubuna 2021 öğretim yılı başlamadan önce sunmayı umuyoruz” denildi.

Pfizer/BioNTech aşısının 12-15 yaş arası çocuklar üzerinde yürütülen klinik denemelerin sonuçları geçtiğimiz ay açıklanmıştı.

Toplam 2 bin 260 kişi üzerinde yürütülen çalışma sonucu aşılanan 12-15 yaş arası çocukların virüse karşı antikor geliştirdiği tespit edilmişti.

Aşının semptomatik vakalara karşı yüzde 100 etkili olduğu vurgulanmış, herhangi bir güvenlik sorununa rastlanmadığı da kaydedilmişti.

Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısının 16 yaş ve üstü kişilerde acil kullanımı onaylanmıştı. Moderna ve Johnson & Johnson aşılarının ise yalnızca 18 yaş ve üzeri kişilerde kullanımı onaylanmıştı.

DİĞER HABERLER