16 GÜNDE SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINI YAKALADI

16 GÜNDE SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINI YAKALADI 13 Nisan 2021 - 17:28 | Güncelleme:

Hindistan ve Çin arasında sıkışmış küçük bir Himalaya Krallığı olan Butan, 27 Mart'tan bu yana yetişkin nüfusunun yaklaşık yüzde 93'ünü aşıladı. 800 bin kişilik nüfusunun yüzde 62'sini aşılamayı başaran ülkede, başarının sırrının yalnızca düşük nüfus olmadığı ve "desuups" olarak bilinen adanmış gönüllülerinin önemli rol oynadığı belirtildi. Aşının ilk 150 bin dozunu ocak ayında komşu Hindistan'dan alan Butan'da aşılama tarihleri de Budist astrolojisindeki önemli tarihlere denk getirildi.

Butan, 27 Mart'tan bu yana yetişkin nüfusunun yaklaşık yüzde 93'ünü aşılarken, 800 bin kişilik nüfusunun yüzde 62'sini aşılamış oldu. Butan'da aşının hızla yaygınlaşması, onu yaklaşık 100 bin kişilik nüfusunun yüzde 66'sını aşılayan Seyşeller'in hemen arkasına yerleştirdi.

BAŞARISINDA SADECE DÜŞÜK NÜFUSU ETKİLİ OLMADI

Bununla birlikte, az nüfusa sahip olması Butan'ın hızlı hareket etmesine yardımcı oldu, ancak başarısı aynı zamanda "desuups" olarak bilinen adanmış gönüllülerine ve daha önceki aşılama çalışmaları sırasında kullanılan kurulu soğuk zincir depolarına da atfedildi.