BERDAN MARDİNİ CEPHESİNDEN FATOŞ YELLİLER'İN SUÇLAMASINA YANIT

BERDAN MARDİNİ CEPHESİNDEN FATOŞ YELLİLER'İN SUÇLAMASINA YANIT 19 Haziran 2021 - 20:47 | Güncelleme:

Şarkıcı Berdan Mardini’nin geçtiğimiz mart ayında boşandığı Fatoş Yelliler, bugün aracında seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Yelliler’in avukatı UçanKuş TV’ye yaptığı açıklamada, Fatoş Yelliler’i Berdan Mardini’nin vurdurduğundan şüphelendiklerini söyledi. Bu iddiaların ardından Berdan Mardini'nin avukatı Nezir Burak Beliktay, saldırı iddialarına yanıt verdi.

İşte Berdan Mardini’nin avukatının o açıklaması:

 

Müvekkilimiz Berdan Mardini ve geçtiğimiz Mart ayında anlaşmalı olarak boşanmış olduğu Fatoş Yelliler hakkında basında çıkan birtakım haberlere ilişkin açıklama yapma gerekliliği hasıl olmuştur.

Mahkeme kararı gereği kişisel ilişki tesis edilebilmesi adına müşterek çocukları teslim almaya gelen Fatoş Yelliler ‘e kimliği belirsiz kişi veya kişilerce vahim bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan elim olayın ardından gerek müvekkilimiz gerekse kolluk kuvvetleri yaralanan Fatoş Yelliler ‘e yardım ederek tedavi altına alınması adına çaba sarf etmişlerdir.

Kadına şiddetin karşısında her fırsatta tavır alan ve duruş sergileyen müvekkilimiz hakkında kamu yararını gözetmesi gereken meslek erbaplarının, basında müvekkilimizi hedef gösteren açıklamalar ile gündem yaratması yaşanan elim hadisenin manipüle edilmesinden öteye geçmemektedir.

Fatoş Yelliler ‘e gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yargı mercilerince başlatılan soruşturma kapsamında yapılması gereken tespitlerin ve değerlendirmelerin, haber sitelerindeki birtakım açıklamalar ile itibarsız kılınması, ayrıca aynı maksatla kamuoyunun yönlendirilmeye çalışılması etik ve ahlaki değerlerle bağdaşmamaktadır. Müvekkilimiz hakkında basında yer alan müşterek çocukların anne ile kişisel ilişki tesis etmesine yönelik izin vermediği yönündeki söylemler de bilinçli şekilde aynı amaca hizmet etmektedir. Bu minvalde yapılan eylem ve söylemlerin başta müşterek çocuklar olmak üzere kişiler üzerinde bırakacağı olumsuz etkiler gözetilmediği gibi hiçbir hukuk kuralı ve adalet anlayışı ile bağdaşmadığı da açıktır.

Müvekkilimiz hakkında şüphe hasıl olduğu takdirde üzerine vazife olan kişilerin ve makamların bu şüphenin gereğini yargı mercilerinde iddia etmesi asıl olmakla birlikte, müvekkilimiz tarafından gerçekleştirilen herhangi bir tehdit ve saldırı söz konusu değildir.

Müvekkilimizin, saldırıya uğrayan Fatoş Yelliler ile karşılıklı anlaşma çerçevesinde sona eren evlilikleri ve müşterek çocukları haricinde bir ilişkisi bulunmamakta olup bu denli alçakça bir saldırının şüphelisi olması hayatın olağan akışına da aykırıdır. Nitekim bu söylem ve ithamlar müvekkilimizin her daim önceliği konumunda olan çocuklarının saldırı anında olay mahallinin yakınında olması sebebiyle de mantık ve vicdan ile bağdaşmamaktadır.

Özellikle bir meslektaşımızın, hiçbir delil ve emareye dayanmaksızın, tahminden, hedef göstermekten öteye geçmeyen ve Fatoş Yelliler ‘in özel hayatında son dönemlerde basına yansıyan gelişmeleri görmeksizin tekdüze bakış açısı ile yapmış olduğu açıklamalar kabul edilemezdir.

Müvekkilimiz hakkında basında ve sosyal medyada, hiçbir delil ve emareye dayanmaksızın hedef göstermek odaklı yapılan haber ve açıklamalara karşı yasal işlemleri başlatacağımızı belirtir, bu vesile ile kadına karşı her türlü şiddeti kınamakla ve şiddetin karşısında durmakla birlikte, faillerin en yakın zamanda tespit edilerek cezalandırılmasını temenni ederiz.