HALİL SEZAİ’NİN TEHDİTLERİNDEN KAÇTI!

HALİL SEZAİ’NİN TEHDİTLERİNDEN KAÇTI! 2 Ağustos 2021 - 10:09 | Güncelleme:

Geçtiğimiz eylül ayında Tuzla'da şarkıcı Halil Sezai tarafından darp edilen Hüseyin Meriç, İstanbul’dan taşındı. Sezai'nin tehditlerine karşı önlem alan 67 yaşındaki Meriç, İzmir'e yerleşti. Hüseyin Meriç'in ölüm korkusu yaşadığı ve psikolojik destek almaya başladığı öğrenildi.

"HAK ETTİ, KAFAM GÜZELDİ"

Olay sonrası travma yaşadığını ifade eden Meriç, şarkıcının birkaç gün önce sahne aldığı mekanda, “Hak etti, kafam güzeldi. Gerektiği şekilde tam dövemedim, bir dahaki sefere” açıklamasından sonra bu kararı aldı.

"ÖLÜM KORKUSUYLA YAŞIYORUM"

Olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen Sezai’nin hâlâ tehditlerine devam ettiğini söyleyen Meriç, “Dava sürecimiz devam ediyor. Umarım adalet yerini bulur. Davadan kazanılacak parayı da Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağım. Ölüm korkusuyla yaşıyorum!” dedi.

SEZAİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Hüseyin Meriç'in avukatı Serap Başkan Özsan, Sezai hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve dilekçede; şüphelinin tahliye edilmesinin ardından Meriç'e yönelik hakaret ve tehdit suçu işlediği ifade edilmişti.

Sezai hakkında uzaklaştırma kararı verilmesi ve Meriç için de koruma kararı çıkarılması talep edilen dilekçede, Sezai hakkında, "tehdit" ve "hakaret" ile varsa eylemlerine uyan başkaca suçlardan kamu davası açılması talep edilmişti.

NE OLMUŞTU?

'İsyan' şarkısıyla ünlenen Halil Sezai, İstanbul Tuzla'da yaşlı komşusu Hüseyin Meriç'i darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren Halil Sezai, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanmış ve 43 gün cezaevinde kalmıştı.

Mahkeme sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak sanığın tahliyesine karar vermişti.

"O GÜNÜN YARISINI HATIRLAMIYORUM"

Halil Sezai Paracıkoğlu, Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınlanan 'Gör Beni' programına konuk olmuş ve cezaevi süreci hakkında da konuşmuştu.

Şarkıcı, "Ünlülüğe karşı bir insanım. Ülkemizde bu olaylar günde belki 100-200 kere oluyor ama büyümüyor. O günün yarısını hatırlamıyorum. Çok öfkeli de değildim. Birden bir şey koptu. Detaylara girmek istemiyorum açıkçası, hapis yattım bu olaydan dolayı" demişti.