'TOSUNCUK' LAKAPLI MEHMET AYDIN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI!

'TOSUNCUK' LAKAPLI MEHMET AYDIN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI! 14 Eylül 2021 - 11:42 | Güncelleme:

'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın hakim karşısında. Aydın ilk kez mağdurlarla yüz yüze geliyor.

4 sayfalık yazılı savunmasını mahkemeye sunan Mehmet Aydın, Çiflik Bank yönetiminde her kesimden insan olduğunu söyledi. Bu kişiler içinde milletvekilleri, hakimler, savcılar, polisler, doktorlar, yüksek lisans ve lisans sahipleri olduğunu söyleyen Aydın, “Benim ağzımdan çıkan her kelimeyi teyit edecek insanlar vardı” dedi.

"DEVRETTİĞİM KİŞİLER USULSÜZLÜK YAPTI"

Tüm işlemlerini yasalara uygun şekilde yapmaya özen gösterdiğini söyleyen Aydın, “Çalışanlarım tarafından bana, şirket faaliyetlerinin suç unsuru oluşturmadığı söyleniyordu. Ben yurtdışına çıktıktan sonra işimi devrettiğim kişiler usulsüzlük yapmıştır” dedi.

"EĞER FIRSAT VERİLİRSE..."

Mal varlıklarına el koyulmaması durumunda mağdurların ana paralarını ödeyebileceğini söyleyen Mehmet Aydın, “Zaten biz kimseye kar için garanti vermedik. 130 binden fazla üye olmasına rağmen sadece 4 bin üye parasını alamamıştır. Eğer fırsat verilirse onların da parasını el koyulan mal varlıklarımla ödemek isterim” dedi.

"SÖZÜMÜ TUTAMADIM"

Kimseye bir vaatte bulunmadığını da söyleyen Aydın, “Her zaman açık ve şeffaf oldum. Yurtdışına çıkmaktaki amacım orada da Çiftlik Bank kurarak ülkeme faydalı olmaktı. Uruguay’daki mal varlıklarıma el koyulunca yurtdışındaki mal varlıklarıyla üyelerime ödeme yapacağım sözümü tutamadım” dedi.

MAL VARLIKLARININ İADESİNİ İSTEDİ

Mehmet Aydın savunmasının ardından el koyulan mal varlıklarının iadesini ve beraatini talep etti.