YEMEKSEPETİ HACKLENDİ  İDDİALARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI!

YEMEKSEPETİ HACKLENDİ İDDİALARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! 16 Kasım 2021 - 09:18 | Güncelleme:

Yemeksepeti'nin siber saldırıya uğradığı iddia edildi. İddiaların ardından Yemeksepeti, Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.

Yemeksepeti hacklendi iddiası milyonlarca kullanıcıyı tedirgin etti.

Çıkan iddiaların ardından Yemeksepeti, Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve “Kötü niyetli bazı kişiler, kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bu verileri yayınlama tehdidiyle şirketimize ulaşmış ve fidye talebinde bulunmuşlardır” denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Yemeksepeti olarak bu tip yasa dışı talepleri değerlendirmeye dahi almamızın mümkün olmadığını belirterek, konuyla ilgili tüm resmi kurumlan bilgilendirdiğimizi ve yasal süreci başlattığımızı ifade etmek isteriz.

Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığı uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir. Diğer taraftan, bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda yapılması gerekenler kanunlarla açıkça belirlenmiş olup, Yemeksepeti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi kanunlara uygun şekilde açık ve şeffaf bir süreç yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz.”