UKRAYNA’NIN BAŞKENTİ  KİEV’DE KIRMIZI ALARM!

UKRAYNA’NIN BAŞKENTİ KİEV’DE KIRMIZI ALARM! 12 Şubat 2022 - 12:27 | Güncelleme:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi, artık an meselesi. Haftalardır Ukrayna sınırında yaptığı askeri tatbikat hazırlıkları çerçevesinde büyük bir askeri güçle ülkeyi adeta kuşatan Rusya, işgal iddialarını şimdilik reddetse de uluslararası toplum, savaş ihtimaline karşı kırmızı alarm durumunda.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de de kırmızı alarm verildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Belarus askeri tatbikatının gerçekleştirilmesinin hedeflerinden biri olarak görülen başkent Kiev'in işgal planının devrede olduğu, adeta kanıtlandı.

Başkent Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko'dan, dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada halkın kentten tahliyesine başlamak için tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Klitschko tarafından yapılan resmi açıklamada, belediye meclisinin acil durum tahliye planını onayladığı belirtildi.

SİVİLLERİ TAHLİYE PLANI DEVREDE

Kentin her bölgesinde acil durum birliklerinin sivil tahliyeleri için hazır bulunduğunu belirten Klitschko, tahliye noktalarının, tahliye araçlarının sayısının ve sığınılacak güvenli alanların belirlendiğini söyledi.

Kent genelinde, sivil halkın elektrik su gibi ihtiyaçlarının karşılanması ve kaos durumunun oluşmaması için de tüm altyapı hazırlıklarının yapıldığını belirten belediye başkanı, sivil halkın düzenini sağlamak ve güvenliğini korumak için 13 bin 500 devlet görevlisinin yanı sıra 780 ekibin de hazır olduğunu açıkladı.

HAVA SAHASI SİVİL UÇUŞLARDAN ARINDIRILDI

Klitschko ayrıca, kent sınırlarına özel askeri ekiplerin de konuşlandırıldığını belirtti.

Başkentte verilen savaş alarmının ardından sosyal medyada, ülkenin sivil hava sahasının da önlem olarak uçuşlardan arındırıldığı duyuruldu.

Ülkenin en kritik noktası olarak görülen başkentteki bu hazırlıklar, savaşın çıkmasının an meselesi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ABD'den 130 ton savunma amaçlı silahın teslim alındığını duyurmuştu.

ABD'NİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Rusya'nın işgal hazırlıklarına karşı Ukrayna'ya olan desteğine devam eden ABD de, 6. Filo bölgesine savaş gemisi göndereceğini açıkladı.

ABD Deniz Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "ABD Donanması muhripleri USS Sullivans (DDG 68), USS Gonzalez (DDG 66), USS Donald Cook (DDG 75) ve USS Mitscher (DDG 57) Avrupa operasyon bölgesinde faaliyet gösterecek. Görevleri boyunca, ABD Altıncı Filosu'nu ve NATO müttefiklerimizi desteklemek için bir dizi donanma faaliyetine katılacaklar." ifadeleri kullanıldı.