ÇİN’DE KORKUTAN GÖRÜNTÜ! GÖKYÜZÜ KIZILA BOYANDI! İŞTE NEDENİ…

ÇİN’DE KORKUTAN GÖRÜNTÜ! GÖKYÜZÜ KIZILA BOYANDI! İŞTE NEDENİ… 9 Mayıs 2022 - 13:22 | Güncelleme:

Çin'in Zhejiang eyaletindeki bir şehir olan Zhoushan'da gökyüzünün rengi kızıla döndü. Kısa sürede sosyal medyada viral olan görüntüler için beklenen açıklama geldi. İşte 'kızıl gökyüzü'nün nedeni...

Ülkenin Zhejiang eyaletinde yer alan kent sakinleri gökyüzüne baktıklarında kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

Zira gökyüzünün rengi kırmızı ve turuncu tonlardaydı. Kent sakinleri tarafından telefonları ile kayıt altına alınan bu anlar kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

Söz konusu görüntüler Çin'in Twitter benzeri Sosyal Medya platformu Weibo'da 150 milyondan fazla görüntüleme alarak en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Söz konusu görüntüleri paylaşan Çinli kullanıcı videoya 'Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Gökyüzünün kırmızıya dönebilmesi beni gerçekten şaşırtıyor' notunu düştü.

İŞTE 'KIZIL GÖKYÜZÜ'NÜN NEDENİ

Milyonlarca kullanıcı bu durumun neden yaşanmış olabileceği hakkında sorular sorarken beklenen açıklama geldi.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, söz konusu durum bulut seviyesinin düşük olması sonucu meydana geldi.

Global Times, Zhoushan Meteoroloji Bürosu personeline dayandırdığı haberinde bu durumun ışığın yansımasına neden olduğu bilgisini kullanıcıları ile paylaştı.

Aynı habere göre, Zhoushan Meteoroloji Bürosu personeli, Zhoushan'da havanın sisli ve bulutlu olduğunu ve kırmızı gökyüzünün düşük seviyeli bulutlardan gelen ışığın yansımasından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

WUHAN'DAKİ BİLİM İNSANLARI AÇIKLADI: GÜNEŞ AKTİVİTELERİ SAKİN

Wuhan'daki Çin Yerbilimleri Üniversitesi'nin uzay fiziği araştırma ekibinden bir uzman, ülke basınına Güneş ve jeomanyetik aktivitenin sakin olduğunu ve gözlem kayıtlarına göre Güneş aktivitesinde önemli bir anormallik olmadığını söyledi. jeomanyetik ve güneş aktivitesi Zhoushan'da gökyüzünü kırmızıya çevirdi.