YILIN İLK KANLI AY TUTULMASI! İŞTE 6 AY SÜRECEK ETKİLERİ

YILIN İLK KANLI AY TUTULMASI! İŞTE 6 AY SÜRECEK ETKİLERİ 16 Mayıs 2022 - 10:39 | Güncelleme:

2022 yılının ilk Kanlı Ay tutulması bu sabah Türkiye saatiyle 07.13’te gerçekleşti. Astrolojiyle ilgilenenleri yakından ilgilendiren tutulmanın etkisinin ise 6 ay süreceği ifade ediliyor.

En önemli gökyüzü olaylarından biri olan yılın ilk Kanlı Ay tutulması bu sabah Türkiye saatiyle 16 Mayıs 4:32'de başlayan tutulma sabah 5:46'da sona erdi. Dünya'nın farklı bölgelerinde, 15 Mayıs 2022 gecesi ve 16 Mayıs’ın erken saatlerine kadar, gökyüzü gözlemcileri yaklaşık her 1,5 yılda bir gerçekleşen muhteşem bir görüntüyle karşılaştı.

BİR SONRAKİ TUTULMA 6 AY SONRA

Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana geliyor. Yani Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesiyle Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülüyor. Tutulmayı en iyi şekilde izleme şansına ise tüm orta ve Güney Amerika’da yaşayanlar ile Kuzey Amerika’nın doğu yarısındakiler sahip oldu. Kanlı Ay tutulmasının canlı olarak izlendiği bölgeler arasında Türkiye yer almadı.

Tutulmayı canlı izlemeyenler için NASA ve Slooh gözlemevleri ağı, tutulmayı canlı bir şekilde anbean yayınladı. Geçen sonbaharda fırlatılan NASA'nın Lucy uzay aracı ise, bu hafta sonu gerçekleşecek olan Ay tutulmasını tam olarak 103 milyon kilometre uzaklıktan fotoğrafladı.

NASA her yıl yaklaşık iki ay tutulması meydana geldiğini ve bir sonraki tam ay tutulmasının kasım ayında olacağını açıkladı. Mart 2025'e kadar da başka bir tam ay tutulması yaşanmayacak.

'SUÇLARDA ARTIŞ YAŞANABİLİR'

Tutulma özellikle astrolojiyle ilgilenenlerinin de dikkatini çekiyor. Tam ay tutulması akrep burcunda meydana gelecek, etkilerinin ise 6 ay süreceği belirtiliyor. Kanlı Ay tutulması için sabit burçların tutulmadan çok etkileneceğini söyleyen Astrolog Emel Açıkel, "Akrep, Boğa, Kova ve Aslan burçlarının 20° - 30° arasında güneşi, yükselen burcu veya kişisel gezegen yerleşimi olanlar bunların sembolize ettiği konular Ay tutulması ile birlikte aktifleşecek" dedi. İnsanların hayatında bitmesi ve çıkması gereken konuların gündeme geleceğini belirten Açıkel, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya üzerinde finansal konular, para piyasaları, bankalar, büyük şirketler ve devletleri etkileyecek bir tutulma döngüsü içerisine girmiş bulunmaktayız. Hava olaylarında değişimler meydana gelebilir. Depremler, yıldırım, hortum, yağmur, fırtına gibi doğa olayları görülebilir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde kargaşa, katliam ve terör olaylarında ve kriminal olaylarda artış yaşanabilir."

 

Astrolog Açıkel, "Medya ve eğitim alanında alınacak kararlar dikkat çekebilir. Cinsel suçlarda artış, tarım ve hayvancılıkla ilgili problemler yaşanabilir" diye konuştu.