ÜCRET ÖDEMEYEN GİREMİYOR! İSYAN ETTİREN UYGULAMA!

ÜCRET ÖDEMEYEN GİREMİYOR! İSYAN ETTİREN UYGULAMA! 18 Haziran 2022 - 12:43 | Güncelleme:

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerine giderken, İstanbul'da kalanlar da en yakın sahillere kendini atmaya başladı. Mega kentte denize girmek ve ve güneşlenmek için birçok plaj bulunurken, bunların başında ise Kilyos'taki yerler geliyor. Ancak sahillerin kamu malı olmasına rağmen işletmeler, plaja girmek için bile ücret talep ediyor ve ödeme yapmayanı içeriye almıyor...

İstanbulluların en çok tercih ettiği Kilyos plajlarındaki işletmelerin uygulamaları "pes" dedirtti. Özel işletmelere kiraya verilen sahillere girişlerde vatandaştan istenen ücretler tartışma yaratırken, ücret ödemeyenlerin plajlara giriş dahi yapamadığı belirtildi. İşte Kilyos plajlarında yaşananlar...

Yazla birlikte sahillerde yoğunluk artmaya başladı. İstanbul'da hem denize girmek, hem kumsalda vakit geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında Kilyos sahilleri geliyor. Uzun yıllardır özel işletmelere kiraya verilen plajlara girişler ise hafta sonları 60 liradan başlayıp 150 liraya kadar çıkıyor.

ÜCRET ÖDEMEYEN GİREMİYOR BİLE

Fahiş fiyatlar nedeniyle birçok vatandaş Kilyos plajlarından mahrum kalırken, Kilyos’a gidenler ücretsiz olarak sadece Kısırkaya Halk Plajı’ndan faydalanabiliyor. Vatandaşlar ücretli işletmelere gitmek istediğinde kapıdaki görevliler ücret ödenmesi durumunda içeriye girilebileceğini söylüyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, Eski Turban olarak bilinen Kilyos Halk Plajı’ndaki görevli, oranın halk plajı olduğunu ve neden ücret ödenmesi gerektiğini soranlara, “Burayı belediyeden kiraladık, biz de belediye ücret ödüyoruz. Ücret ödememeniz durumunda içeriye giremezsiniz” yanıtını verdi.

Ücret talebinin yasal olup olmadığı sorulduğunda da özel işletme olduklarını belirtip, vatandaşları metrelerce uzaktaki Kısırkaya Halk Plajı’ndan yönlendirdi.

SADECE ŞEZLONG VE DUŞLARDAN ÜCRET ALINABİLİR

Sarıyer Belediyesi ve hukukçular, yasal olmamasına rağmen plajı kullanmak isteyenlerden ücret talep edilmesine ilişkin soruları yanıtladı. Sarıyer Belediyesi yetkilileri, kira sözleşmesinde sadece şezlong, duşakabin gibi hizmetlerin ücretli olabileceği, sahil bandının vatandaşın yürüyüşüne kapatılamayacağı bilgisini verdi.

Kilyos’taki plaj giriş ücretleri

Tırmata Beach giriş ücreti hafta içi 70 TL, hafta sonu 95 TL

Milyon Beach (Eski Babylon Kilyos) hafta içi 45 TL, hafta sonu 65 TL

Uzunya Beach hafta içi 60 TL, hafta sonu 100 TL.

Solar Beach hafta içi 40 TL, hafta sonu 80 TL

Baykuş Plajı hafta içi 40 TL, hafta sonu 60 TL

Burç Beach hafta içi 80 TL, hafta sonu 145 TL