HDP İPLERİ ELİNE ALDI!

HDP İPLERİ ELİNE ALDI! 9 Kasım 2022 - 11:04 | Güncelleme:

SİMDİYE DEK MUHALEFETE DAHA YAKIN GÖRÜNEN HDP ESKİ EŞ BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ, ÖNCE AK PARTİ’NİN ZİYARETİ, SONRASINDA BUGÜN DE DEVLET BAHÇELİ’NİN “PAS”INI İYİ GÖRDÜ VE “MUHALEFET”E TEPKİ GÖSTERDİ!.. “MUHALEFET” KELİMESİNİ ÖZELLİKLE TIRNAK İÇİNE ALDIK, ÇÜNKÜ KENDİLERİ HÜKÜMETE MUHALİF DEĞİLMİŞ GİBİ(!) YAPTIĞI AÇIKLAMADA, DİĞERLERİ ÖZELLİKLE “MUHALEFET” KELİMESİNİ KULLANDI!

Ak Parti adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın HDP’yi ziyareti çok dikkat çekmişti. Çünkü bu ziyarete kadar Erdoğan’ın HDP’ye karşı çok aşırı bir tepkisi vardı.

Sonrasında bugün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’ye yakınlaşmaya tepki göstereceğini sananlar(önceki açıklamaları yüzünden) yanıldı. Hatta Bahçeli, böyle düşünenlere bile tepki göstererek çok insanı şaşırttı.

Birkaç kez yazmıştık; Yüzde 50 barajını yakalaması için “Cumhur İttifakı’nın HDP’ye ihtiyacı var” diye… Çünkü toplam 39’larda falan kalıyorlar.

Bugünkü açıklamalarla ise hava tümden değişti.

Çünkü bu “pas”i iyi değerlendiren HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, hemen bir açıklama yaptı ve muhalefete çattı. Partisini de, aslında “tam ortaya” çekip, tabiri caizse “bulunmaz hint kumaşı” durumuna getirdi ve zekice bir söylemde bulundu: "Muhalefet, bu görüşmeden kendine pay çıkarıp meşru siyasetin temsilcisi HDP ile hızlı bir görüşme trafiği başlatacağına, bunu AKP’yi yıpratma ve üstü kapalı şekilde yine HDP’yi kriminalize etme furyasına dönüştürmeyi tercih etti. Gerçekten akıl alır gibi değil"

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!