ERDOĞAN İÇERDEN Mİ VURULUYOR?

ERDOĞAN İÇERDEN Mİ VURULUYOR? 8 Ocak 2023 - 01:06 | Güncelleme:

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN YAPILAN ANAYASA ÇALIŞMASINDA ÇOK BÜYÜK “HİÇBİR ŞEY OLMASA BİLE BİR ŞEY OLDU” SÖZÜNÜN MİMARI OLAN AK PARTİ SEÇİM İŞLERİ BAŞKANI ALİ İHSAN YAVUZ’UN BUGÜN YAPTIĞI SEÇİM AÇIKLAMASINDA ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ TEK KELİME BİLE YOK! ŞOK OLDUK! VE ANAYASA 116’NCI MADDESİNİ GÜNDEME GETİRİYOR AMA NASIL???

İŞTE 116’NIN 1’NCİ PARAGRAFI: Türkiye Büyük Millet Meclisi, üye tamsayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.

İŞTE 116’NIN 2’NCİ PARAGRAFI: Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.

İŞTE 116’NIN 3’NCÜ PARAGRAFI: Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.

İŞTE 116’NIN 4’NCÜ PARAGRAFI: Seçimlerinin birlikte yenilenmesine karar verilen Meclisin ve Cumhurbaşkanının yetki ve görevleri, yeni Meclisin ve Cumhurbaşkanının göreve başlamasına kadar devam eder. Bu şekilde seçilen Meclis ve Cumhurbaşkanının görev süreleri de beş yıldır. Merakımız şu:

1-Sanki YSK üyesi gibi yazmış! AK parti sözcüsü olmasına rağmen, AKP’nin adayı Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili neden tek kelime etmemiş!

2-Sanki bize yol gösterilmek istenmiş gibi, 116’ncı maddeye söz getirilip, 116 içinde 1, 2, 3, 4 şeklinde bir ayırım olmamasına rağmen, 116/1, 116/2, 116/4 diyerek, o paragrafları yazmış, 116/3’ü atladığını(!) göstermiş!

3-Biz de baktık, 116’nın 3’ncü paragrafında durum net: Erdoğan’ın aday olması için meclis kararı şart!

Biz ne anladık bundan? Cumhurbaşkanı’nın iki dönemdir Cumhurbaşkanı olduğu kesin! Bir ara; “İlki sayılmaz” gibi garip bir laf edilmiş, Anayasa değişti falan denilmişti ancak sonrasında, Cumhurbaşkanlığı teriminin değişmediği ortaya çıkmıştı. Yani ancak ismi değiştirilse, sadece “Başkanlık” denilseydi o zaman ilk dönemi olabilecekti!

Şimdi gözümüze neden bu 116/3 maddesi sokuldu? Bir de; seçim erkene alınınca Erdoğan’ın adaylığı hukuken makul bir duruma geliyor ama Ali İhsan Yavuz bunun için de ısrarla “Erken değil, güncellenmiş seçim” diyor! Şüphelerimizde haklı mıyız?

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!