AYLARDIR AYNI TERRANE! 6’LI MASANIN ADAYI KİM?

AYLARDIR AYNI TERRANE! 6’LI MASANIN ADAYI KİM? 15 Ocak 2023 - 23:14 | Güncelleme:

AKIL VAR, MANTIK VAR!SEÇİM TARİHİNİ BELİRLERSİNİZ, BUNU O ZAMAN SORARSINIZ! BUGÜN AYRICA UÇANKUŞ’UN “BOMBALARI” PATLATMA GÜNÜ! BUGÜN 1-2 SAATTE BİR, HAFTANIN GÜNDEMİNİ BELİRLEYECEK HABER VE YORUMLARI ARKA ARKAYA OKUYACAKSINIZ.

İlk konumuz, Millet İttifakı’nın adayı!

Bir apartmanda bile seçim yapacak olsanız, ev sahiplerine önce genel kurulun tarihini haber verirsiniz! Bir yere davet edilseniz, ilk soracağınız soru hangi tarihte olduğudur, sonra kiminle katılacağınızı bildirirsiniz.

Yani o kadar yapay bir problem ki, 6’lı masanın adayı! İktidar tarafı bunu eleştirecek en sağlam konu zannedip, aylardır bol bol muhalefetin reklamını yapıyor. Bu vesileyle anketlerde yüzde 1-2 puan alabileceği tahmin edilen Deva ve Gelecek Partileri bile Ak Parti kadar konuşulmaya başlandı, farkında değiller!

Başlıkta dediğimiz gibi esas problem 6’lı değil, topluca adları bile anılmayan ve BBP’ye birlikte oluşturdukları 3’lü masa! Erdoğan ve Bahçeli bir türlü karar veremiyor. Bahçeli, özellikle de son yaşanan Sinan Ateş suikastından sonra ülkücü camianın bölünmesi neticesinde yüzde 10’luk barajı aşamayacağı için, barajın yüzde 7’ye ineceği 6 Nisan’dan önce olmasını asla istemiyor. Ancak son yaşananlarla yüzde 7’yi bile nasıl bulabilecekleri muamma!

Hemen seçime gidilmesi Erdoğan’ın lehine! 6 Nisan öncesini muhalefet de kabul ediyor, muhalefetle anlaşacağı için aday olmasıyla ilgili de sorun kalmıyor. Ama yapması çok zor. Fakat dikkatimizi çeken en önemli şey, Erdoğan’ın Sinan Ateş suikastiyle ilgili verdiği “aydınlatılsın” mesajı! Detaya girmeyelim. Ama bu olay Erdoğan’la Bahçeli’yi koparırsa, Erdoğan’ın ilk kez matematiksel seçilme şansı doğar! MHP’den kopan ülkücüler gelir, İYİ Parti’den de katılanlar olabilir, parti biraz şeklini değiştirir ve üstüne koyar, bakarsınız o zaman öncesi veya sonrası İYİ Parti ile bir ittifak da olabilir!

Ana konuya dönersek! Cumhur, Millet’in adayını boş verip, artık seçim tarihini belirlemeli! Çünkü bir yandan söyledikleri “Suriye’ye kara harekatı olabilir” gibi ifadeler de kafaları karıştırıyor.Siz olsanız, tarih belli olmadan adaylığınızı açıklar mısınız?Havaya ateş etmek gibi!

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN