ARAŞTIRDIK! KAFAMIZA TAKILAN İKİ SORU VARDI!

ARAŞTIRDIK! KAFAMIZA TAKILAN İKİ SORU VARDI! 15 Ocak 2023 - 23:22 | Güncelleme:

1- FRANSA’DA KAZANDIKLARI 160 MİLYON DOLARLIK DAVANIN, 69 MİLYARLIK DAVA İÇİN DE EMSAL GÖSTEREBİLECEK OLMASI NE DEMEK? 2- UZANLAR’IN GENÇ PARTİ’Sİ, SEÇİME GİREBİLMEK İÇİN TÜM GEREKENLERİ, GENEL KURULLARI V.S TAMAMLAMIŞ. PEKİ ŞİMDİ NE YAPACAKLAR? SEÇİME YALNIZ MI GİRECEKLER, YOKSA BİR İTTİFAKA KATILACAKLAR MI?

1-Yıllarca mücadele verdikleri #Motorola davası Fransa’da kabul edildi. Aslında Motorola’nın itirazı reddedildi. Ve bir haftaya kadar davanın esası da ortaya çıkacak. Bu ne demek? Devamı artık zaman meselesi… Sonuçta beklenen, sadece paranın miktarı olacak. 160 milyon dolar mı, yoksa daha az, 100 milyon dolar mı v.s buna mahkeme karar verecek. Ancak bundan daha önemlisi #Uzanlar ’ın, mallarına konduğunuı iddia ettikleri Türkiye’deki büyük şirketlere açtıkları davalar! 69 milyarlık olağanüstü bir dava! İşte bu Motorola kararı, bu davayla ilgili emsal teşkil ediyor. Şimdi, #Vodafone , #SuzanSabancı, #FeritŞahenk, #AydınDoğan, #NihatÖzdemir ve #AhmetNazifZorlu gibi isimleri uykusuz geceler bekliyor!

2-Mahkemenin bu kararı, Uzanlar için tam istedikleri zaman ortaya çıktı. Çünkü seçimler için gereken tüm çalışmalarını tamamlamış ve atağa kalkmak için bu davayı bekliyorlardı. Şimdi önlerini gördüler ve gördüğümüz kadarıyla hedeflerinde önce seçim var. #GençParti ’nin Genel Başkanı #HakanUzan ’ın da seçime katılması için de şu anda hiçbir hukuki problem olmadığı belirtiliyor. #CemUzan ’sa dün bir açıklama yaparak, eski yeni Erdoğan’cı herkese karşı olduğunu net açıkladı. Konuşmaya bakınca, sanki #Milletİttifakı dağılsa #Kılıçdaroğlu ’ya beraber olmaktan sakınca duymuyor gibi bir algıya kapıldık ancak Cem Uzan o kadar ilginç ve tahmini zor bir insan ki, her şeyi bilen #UçanKuş bile Cem Uzan’ın tam ne yapacağını kestiremiyor. Daha önceki seçimlerde yüzde 8’lere kadar çıkan bir potansiyeliyle herkesi şaşırtan ve özellikle her dönem genç kuşağı fethedecek bir yapısı olan Uzan’ın Genç Parti’si şimdi anket sorularında yer almaya başlarsa, bakalım kaç puan alacak. Daha önce ise anketlerde hep düşüktü ama aldığı sonuç hep inanılmazdı. Sonrasında ise bu olayları yaşayınca siyasetten de uzak kalmak zorunda kalmıştı.

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN