AK PARTİ’NİN EN BÜYÜK HATASI “DEPREM BAKANLIĞI” KURMAMASI!

1999 DEPREMİNDEN SONRA YAŞANAN KRİZLE 2002’DE İKTİDARA GELEN AK PARTİ, EN ÖNEMLİ GERÇEĞİ ATLADI. ASLINDA DEPREMLE GELEN AK PARTİ, ŞİMDİ MAALESEF DEPREMLE GİDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR! TABİ Kİ HİÇ HOŞ DEĞİL!

9.02.2023 23:59:29

Nasıl atladılar, bilinmez. 1999 depremini yaşayan ve hemen 2-3 yıl sonrasında iktidara gelen bir partinin belki de ilk yapacağı şey, daha doğrusu ilk önlem alması gereken olay, DEPREM’di!

Bunun çözümü de çok basitti! İktidara gelir gelmez, bir “DEPREM BAKANLIĞI” kurmaktı! Ve bu bakanlığın bir numaralı amacı depreme karşı korunmak olacağı için “YER-YAPI DENETİM” mekanizmasını işletecekti!

Yani o zaman Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “örneğin” kolay kolay bir İMAR AFFI çıkaramayacaktı, çünkü DEPREM BAKANLIĞI’na takılacaktı!

Yakında göreceksiniz, depremin gücünü değil, yine binaların nasıl çürük olduğunu konuşmaya başlayacağız. Çürük yolları, çürük binaları yapan müteahhitlerden birçoğunun ülkeden kaçtığını, bir kısmının da yakalanıp yargılandığını göreceğiz.

Aslında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un hemen istifa etmesi lazım. Ama bu hükümette pek istifa müessesi kullanılmıyor. Deprem bilimcilerin dediği gibi “Deprem öldürmez, çürük bina öldürür”! Deprem doğal bir afet ama çürük binalara nasıl izin verildi, esas problem bu! Bu arada Murat Kurum istifasını da vermez ama bu depremden sonra geçtiğimiz aylarda çok sözü edilen yeni İMAR AFFI’nı çıkaramaz! (Birileri de artık, sadece Erdoğan’ı değil, bizim gibi Bakanları konuşsa!)

Depremden sonra yaşananlarla bir anda büyük bir oyla iktidar olan Ak parti bu seçimde büyük oy kaybedecek görünüyor. Ama şu oy kaybının, insan kaybı yanında ne önemi var ki aslında. Kimseyi suçlamıyoruz ama önlem alınmaması konusunu SABİT bir ihmal görüyoruz! 20 yıl boşa geçmiş!

Ve mesela, Ak Parti’nin, sırtına her türlü yükü verdiği Erdoğan mı, çok geç ulaşılan İskenderun-Hatay tarafına deniz yoluyla gidilebileceğini düşünecek? Her şeyi Erdoğan mı yapacak? Bakanlar’ın sorumluluğu, YOK! Erdoğan hep günah keçisi! (Bu yazının videosunda ise görevini başarıyla yaparken istifa etmek zorunda kalan Show TV sunucusu Dilara Gönder akıldan çıkmayacak sözlerine yer veriyoruz. Video sonundaki SORULARA CEVAP BEKLİYORUZ)

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

https://www.instagram.com/p/CodHQVyN64E/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D

DİĞER HABERLER