ÝSTANBUL KÜLTÜR SANAT VAKFI’NIN DÜZENLEDÝÐÝ 33. ÝSTANBUL FÝLM FESTÝVALÝ’NDE ÖDÜLLER SAHÝPLERÝNÝ BULDU!

ÝSTANBUL KÜLTÜR SANAT VAKFI’NIN DÜZENLEDÝÐÝ 33. ÝSTANBUL FÝLM FESTÝVALÝ’NDE ÖDÜLLER SAHÝPLERÝNÝ BULDU! 20 Nisan 2014 - 17:26 | Güncelleme:

ÝKSV'de ödül zamaný


Ýstanbul Kültür Sanat Vakfý'nca (ÝKSV) düzenlenen 33. Ýstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. En iyi kadýn oyuncu ödülü, "Ayhan Haným" filmindeki rolüyle Vahide Perçin'in, en iyi erkek oyuncu ödülü ise "Ýtirazým Var" filmindeki rolüyle Serkan Keskin'in oldu.

Cemal Reþit Rey Konser Salonu'nda, Tülin Özen'in sunuculuðunu yaptýðý tören, festivalle ilgili hazýrlanan kýsa filmin gösterimiyle baþladý.

Uluslararasý Film Eleþtirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) tarafýndan yazar, eleþtirmen, çevirmen ve tarihçi Giovanni Scognamillo'ya, 85. yaþ günü ve sinema tarihine katkýlarýndan ötürü plaket verilen törende ayrýca, Marin Karmitz'e de Ýstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülü takdim edildi.

ALTIN LALE ULUSLARARASI YARIÞMA ÖDÜLLERÝ 

Baþkanlýðýný, yönetmen Asghar Farhadi'nin üstlendiði Altýn Lale Uluslararasý Yarýþma Jürisi'nde oyuncu Defne Halman, yönetmen Philippe Le Guay, yapýmcý ve Ýngiltere Ulusal Sinema-TV Okulu direktörü Lynda Myles ile senarist Razvan Radulescu yer aldý. Altýn Lale için bu yýl Uluslararasý Yarýþma'da 12 film yarýþtý.

Þakir Eczacýbaþý anýsýna verilen Uluslararasý Yarýþma Altýn Lale Ödülü'ne bu yýl, Eskil Vogt'un yönettiði "Körlük" layýk görüldü. Filmin yönetmeni Vogt'a Eczacýbaþý Topluluðu'nun para ödülünü, Eczacýbaþý Holding Kurumsal Ýletiþim ve Sürdürülebilir Kalkýnma Direktörü Ýlkay Yýldýrým Akalýn verdi.

Altýn Lale Uluslararasý Yarýþma Jüri Özel Ödülü ise Joanna Kos-Krauze ve Krzysztof Krauze'nin yönettiði "Taþ Bebek" adlý filme verildi.

ALTIN LALE ULUSAL YARIÞMA ÖDÜLLERÝ

Altýn Lale Ulusal Yarýþma jüri baþkanlýðýný bu yýl yönetmen Derviþ Zaim üstlendi. Ulusal Yarýþma'da bu yýl Altýn Lale için yarýþan 10 filmin 4'ü dünya, 3'ü ise Türkiye prömiyerini festivalde yaptý.

Ulusal Yarýþma'da en iyi film dalýnda Altýn Lale Ödülü'ne, Tayfun Pirselimoðlu'nun yönettiði "Ben O Deðilim" filmi layýk görüldü. En Ýyi yönetmen dalýnda Altýn Lale, "Ýtirazým Var" filmiyle Onur Ünlü'ye verildi.

Onat Kutlar anýsýna verilen Jüri Özel Ödülü'ne, Kazým Öz'ün yönettiði "Bir Varmýþ Bir Yokmuþ" adlý film layýk görüldü.

En iyi kadýn oyuncu ödülü, "Ayhan Haným" filmindeki rolüyle Vahide Perçin'in, en iyi erkek oyuncu ödülü ise "Ýtirazým Var" filmindeki rolüyle Serkan Keskin'in oldu.

Ulusal Yarýþma'da en iyi senaryo ödülü, "Ben O Deðilim" filmiyle Tayfun Pirselimoðlu'na, en iyi görüntü yönetmeni ödülü "Silsile" filmiyle Ahmet Sesigürgil'e verilirken, en iyi müzik ödülünü "Were Denge Min / Sesime Gel" filmiyle Ali Tekbaþ, Serhat Bostancý, A. Ýmran Erin ve "Ben O Deðilim" filmiyle Giorgos Komendakis paylaþtý.

Seyfi Teoman En Ýyi Ýlk Film Ödülü'nü ise "Nergis Haným" filminin yönetmeni Görkem Þarkan aldý.

AVRUPA KONSEYÝ SÝNEMA ÖDÜLLÜ "FACE"

Sinemada Ýnsan Haklarý Yarýþmasý'nda Avrupa Konseyi ve Eurimages iþbirliðiyle yalnýzca Ýstanbul'da verilen FACE ödülü heykelciði ve 10 bin avroluk para ödülüne, Rithy Panh'ýn yönettiði "Eksik Resim" adlý film layýk görüldü.

FIPRESCI, bu yýl da Ýstanbul Film Festivali kapsamýnda iki ödül verdi. FIPRESCI Ödülleri, Uluslararasý Yarýþma'da Iain Forsyth ile Jane Pollard'ýn yönettiði "20.000 Days on Earth - Dünyada 20.000 Gün", Ulusal Yarýþma'da ise Kazým Öz'ün yönettiði "Bir Varmýþ Bir Yokmuþ"a takdim edildi.