FLAÞ! TV PROGRAMCISI MÜGE ANLI’NIN DA DÝNLENDÝÐÝ ORTAYA ÇIKTI! ANLI’NIN DÝNLENME NEDENÝNE ÇOK ÞAÞIRACAKSINIZ!

FLAÞ! TV PROGRAMCISI MÜGE ANLI’NIN DA DÝNLENDÝÐÝ ORTAYA ÇIKTI! ANLI’NIN DÝNLENME NEDENÝNE ÇOK ÞAÞIRACAKSINIZ! 30 Temmuz 2014 - 13:45 | Güncelleme:

'Paralel operasyon' kapsamýnda ortaya çýkarýlan yasadýþý dinleme kayýtlarý arasýnda ilginç bir detay göze çarptý. Müfettiþ raporuna göre TV programcýsý Müge Anlý önce "silahlý örgüt üyesi" olarak sahte bir isimle dinlenmiþ. Anlý ikinci seferde ise "sokak satýcýlarý vasýtasýyla ilkokul önlerinde uyuþturucu sattýran bir çetenin üyesi" olarak dinlenmiþ.

 

Ýstanbul Emniyeti’nde 2008-2013 yýllarý arasýnda yapýlan hukuk dýþý dinlemelere iliþkin hazýrlanan polis müfettiþ raporuna göre; tele-kulak maðduru isimler arasýnda, TV programcýsý Müge Anlý da girdi.

 

Tutuklanan Emniyet Müdürü Ali Fuat Yýlmazer’in radarýna yakalanan Anlý, 2009 yýlýnda “Müge Öztekin” sahte adý ve IMEÝ numarasý üzerinden dinlendi. Dinleme gerekçesinde Anlý’nýn “silahlý suç örgütü üyesi” olduðu ileri sürüldü. Üç ay sonraki uzatma kararýnda bu kez de, “sokak satýcýlarý vasýtasýyla ilkokul önlerinde uyuþturucu sattýran bir çetenin üyesi olduðu” ileri sürüldü. Bu evrakýn altýnda da, Yýlmazer’le birlikte tutuklanan Erol Demirhan’ýn adý yer aldý.

 

ANLI’NIN ÖRGÜTÜ, SÝLAHLI EYLEM YAPACAKMIÞ!

 

TV programcýsý Müge Anlý hakkýndaki ilk dinleme iþlemi, dönemin Ýstanbul Ýstihbarat Þube Müdürü Ali Fuat Yýlmazer’in 30 Haziran 2009 tarihli talebiyle gerçekleþti. Talep evrakýnda Anlý’nýn adý “Müge Öztekin” þeklinde yazýldý. Anlý’nýn ‘Þeref’ kod adlý O.K.’nin liderliðini yaptýðý organize suç örgütünün üyesi olduðu örgüt içerisinde iki kiþiyle baðlantýlý olduðu iddia edildi. “Baþta kamu personeli olmak üzere farklý bürokratik çevrelerle iliþki arayýþýna girdikleri” ileri sürülen bu suç örgütünün, “Kamu yararýna hizmet eden dernek ve vakýflarý da suç faaliyetlerinin ve gelirlerinin aklanmasýnda perdelemede kullanmaya çalýþtýklarý” savunuldu. Geliþimini tamamlamakta olduðu iddia elden bu suç örgütünün “Önümüzdeki dönemde kamu güvenliði ve huzurunu sarsacak silahlý eylemlere giriþebilecekleri” öne sürüldü.

 

Yýlmazer’in bu talebi, ayný gün iþleme kondu ve Ýstanbul 14. Özel Yetkili Aðýr Ceza Mahkemesi Hakimi Rüstem Eryýlmaz tarafýndan onaylandý.

 

ÜÇ AY SONRA UYUÞTURUCU SATICISI OLDU

 

Dinleme iþlemi üç ay sonra bir daha uzatýldý. Bu kez Yýlmazer’in yerine atanan Ýstihbarat Þube Müdürü Erol Demirhan talep evrakýný hazýrladý. Yýlmazer’in “silahlý suç örgütü üyesi” olduðunu iddia ettiði Anlý’yla ilgili suçlama, üç ayýn bitiminde “uyuþturucu madde kaçakçýlýðý” iddiasýna dönüþtü. Demirhan’ýn, yine “Müge Öztekin” sahte adýyla hazýrladýðý evraký, yine Hakim Rüstem Eryýlmaz onayladý. Anlý hakkýndaki 29 Eylül 2009 tarihli talepte þu suçlama yöneltildi:

 

“Müge Öztekin ile irtibatlý olduklarý, kimlikleri tespit edilemeyen baþkaca þahýslarýn, teþekkül halinde uyuþturucu nitelikli madde kaçakçýlýðý faaliyetleri içerisinde bulunduklarý, uyuþturucu maddelerin üretimi, sevkýyatý, daðýtýmý ve satýþý yoluyla elde ettikleri gelirleri aklamaya çalýþtýklarý ve sokak satýcýlarý vasýtasýyla ilköðretim ve lise çaðýndaki gençler ile çocuklara dahi ulaþtýrýldýðý.”

 

ÞÝKAYETÝM YOK ANCAK MAÐDURUM’

 

Polis müfettiþleri tarafýndan yapýlan incelemeler sonucunda Müge Anlý’nýn sahte isimle ve gerçek dýþý bir suçlama ile dinlendiðinin belirlenmesi üzerine soruþturma baþlatýldý. Savcý Okan Özsoy, 25 Mayýs’ta Müge Anlý’nýn ifadesini aldý. Anlý, ifadesinde, “Öztekin” diye bir soy isminin hiçbir zaman olmadýðýný, suç örgütü lideri diye adý geçen O.K. ve iki kiþiyi tanýmadýðýný belirterek, þöyle dedi:

 

“Geçmiþte de suç örgütleriyle irtibatým olmadý. Polisle herhangi bir dostluðumu ya da düþmanlýðým bulunmamaktadýr. Ancak yaptýðým iþ itibariyle polisi ve adliyeyi ilgilendiren konularý içerdiði için olabilir diye düþünüyorum. Baþka da bir sebep aklýma gelmiyor. Ali Fuat Yýlmazer’i tanýmam. Ben kamuoyuna mal olmuþ, Türkiye ’de en çok izlenen on programdan birini hazýrlýyorum. Ben telefonumun neden sahte kimlik ve sahte isimle IMEÝ numarasý üzerinden dinlendiðine bir anlam veremedim. Þahsi bir þikayetim yoktur ancak maðduriyetim de söz konusudur.