BİR EFSANENİN ÇÖKÜŞÜ!.. TÜRKİYE’YE BASKETBOLU GETİREN KULÜBÜN BAYAN BASKET TAKIMI “KÜME DÜŞTÜ”... GALATASARAY BAYAN BASKET TAKIMI FENERBAHÇE’YE YENİLEREK BİRİNCİ LİGE VEDA ETTİ!..

BİR EFSANENİN ÇÖKÜŞÜ!.. TÜRKİYE’YE BASKETBOLU GETİREN KULÜBÜN BAYAN BASKET TAKIMI “KÜME DÜŞTÜ”... GALATASARAY BAYAN BASKET TAKIMI FENERBAHÇE’YE YENİLEREK BİRİNCİ LİGE VEDA ETTİ!.. 27 Mart 2005 - 00:24 | Güncelleme:

Galatasaray Bayan Basket Takımı küme düştü!..


Galatasaray Bayan Basket Takımı küme düştü!..

Bu haberi bundan dört sene önce yapsaydık “yılın şakası” olmaya aday olurdu... Çünkü bir zamanlar şampiyonluklara ambargo koyan bir Galatasaray Bayan Basket Takımı vardı...

Ama sene 2005 ve Galatasaray Bayan Basket Takımı son maçında Fenerbahçe’ye 49-64 yenilerek ikinci kümeye düştü... Türkiye’ye Basketbolu getiren takımın bayan basket şubesinin küme düşmesi camiada üzüntü yarattı...

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Müge Berkalp, içinde bulundukları durumun Galatasaray adına son derece acı bir durum olduğunu söyledi. Berkalp, Türkiye'de bayan basketboluna ekolün Galatasaray'la geldiğini ifade ederek, 'Büyük başarılara imza atmış takımın bu hale gelmesi son derece üzücü. Galatasaray Kulübü'nün 100. yılı olmasından da öte, bu takım Türkiye'de bayan basketbolunun ekolüydü' diye konuştu.