KÜÇÜK YAÞTA ‘STEVENS JOHNSON SENDROMU’NA YAKALANDIÐINI SÖYLEYEN ÞARKICI KUTSÝ’NÝN 60 YILA KADAR HAPSÝ ÝSTENDÝ!..

KÜÇÜK YAÞTA ‘STEVENS JOHNSON SENDROMU’NA YAKALANDIÐINI SÖYLEYEN ÞARKICI KUTSÝ’NÝN 60 YILA KADAR HAPSÝ ÝSTENDÝ!.. 8 Þubat 2016 - 12:10 | Güncelleme:

Þarkýcý Kutsi'nin, rüþvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarýndan 21 yýldan 60 yýla kadar hapis cezasýyla yargýlanmasý isteniyor. Sahte çürük raporu almak suçundan 60 yýla kadar hapsi istenen Kutsi, ‘depresif bozukluk’ sebebiyle aldýðý sevk geciktirme raporlarýnýn gerçek olduðunu öne sürdü. Kutsi küçük yaþta ‘Stevens Johnson Sendromu’na yakalandýðýný söyledi.

Sahte çürük raporu soruþturmasý kapsamýnda aralarýnda þarkýcý Kutsi'nin de bulunduðu 30 kiþi hakkýnda 2015 yýlýnda iddianame hazýrlanmýþtý. Ýddianamede Kutsi'nin çete ile irtibata geçerek askere gitmemek için 'depresif bozukluk' tanýlarý ile birer yýl arayla 3 kez sevk geciktirme raporu aldýðý kaydedildi. Kutsi'nin avukatý Sabahattin Güman'ýn iddiasýna göre 20 Aralýk 2006, 26 Aralýk 2007 ve 16 Ocak 2009 tarihlerinde verilen ve sahte olduðu iddia edilen sevk geciktirme raporlarý, Kutsi'nin ruhsal saðlýðýnýn bozukluðundan kaynaklý verilmiþ gerçek raporlar. Üç rapor da uzman doktorlarýn tamamýnýn oy birliði ile alýndý ve 10 doktor tarafýndan imzalandý. Kutsi avukatý Güman aracýlýðý ile mahkemeye gönderdiði dilekçede 'Lekelenmeme hakkým çiðnendi' dedi ve rüþvet ve resmi belgede sahtecilik iddiasýnýn delilsiz olduðunu ifade etti.

Sevk geciktirme raporlarýnýn, kendisinin ruh saðlýðý bozukluðundan (depresif bozukluk) kaynaklý verilmiþ gerçek raporlar olduðunu ifade eden Kutsi, "Bana konulan psikolojik ve ruhsal bozukluða, henüz 14 yaþýmda iken tanýsý konulan 'Stevens Johnson Sendromu' etkili olmuþtur. Bu hastalýk nadir görülen ve ölümcül sonuçlar doðurabilen bir sendromdur. Sahte olduðu iddia edilen raporlarda 10 doktorun imzasý vardýr. Haþmet Iþýklý dýþýnda diðer doktorlarýn hiçbirisinin ceza davasý yoktur" dedi.
Kutsi'nin avukatý Sabahattin Güman, müvekkilinin geçmiþi araþtýrýlmadan alýnan bu üç raporun sahte olduðunu iddia etmenin 'lekelenmeme hakkýna' aykýrýlýk oluþturduðunu öne sürdü. Kutsi'nin iddianamede rüþvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarýndan da 21 yýldan 60 yýla kadar hapis istemiyle yargýlanmasý isteniyor. Kutsi'nin de aralarýnda bulunduðu 31 þüpheli hakkýnda hazýrlanan iddianamede emekli Tabip Albay Dr. Haþmet Iþýklý hakkýnda ise 302 yýla kadar hapsi isteniyor.

20-30 bin dolara sahte çürük raporu iddiasý

Ýddianamede Kutsi'ye verilen raporlar incelendiðinde içeriðinde ve sürecinde hiçbir deðiþiklik yapýlmadýðý anlatýlýyor. Kutsi'nin en son heyet raporunda 'askerlik yapmaya elveriþlidir, komando olamaz' raporu aldýðý halde 25 Kasým 2010 tarihi itibarýyla bakaya olarak arandýðý bildirildiðinden daha önceki almýþ olduðu raporlarý da askerlikten kurtulmak amacýyla aldýðý iddia ediliyor. Ýddianamede askerlikten kurtulmak isteyen þüphelilerin 20-30 bin dolar karþýlýðý sahte çürük raporualdýrdýklarý öne sürülüyor.
Stevens Johnson nedir?
Stevens Johnson Sendromu cilt ve mukoza zarýnýn ilaç veya enfeksiyona karþý ciddi þekilde reaksiyon gösterdiði bir rahatsýzlýk. Gribe benzeyen belirtilerle baþlayan hastalýk, cildin üst katmanýnýn ölerek dökülmesi ve aðrýlý kýrmýzý veya morumsu kýzarýklýklar olarak görülüyor.

(BUGÜN)