AÇLIKTAN ÖLMEK ÜZEREYKEN BULUNAN 2 YAÞINDAKÝ NÝJERYALI ÇOCUÐUN ÞÝMDÝKÝ HALÝ GÖRENLERÝ SEVÝNDÝRDÝ!..

AÇLIKTAN ÖLMEK ÜZEREYKEN BULUNAN 2 YAÞINDAKÝ NÝJERYALI ÇOCUÐUN ÞÝMDÝKÝ HALÝ GÖRENLERÝ SEVÝNDÝRDÝ!.. 2 Nisan 2016 - 16:53 | Güncelleme:

2 yaþýndaki Nijeryalý çocuk açlýktan ölmek üzereyken bulunmuþtu. 2 aylýk tedavi sonrasý saðlýðýna kavuþtu.

Danimarkalý yardým görevlisi Anja Ringgren Loven, 31 Ocak’ta Nijerya’nýn baþkenti Abuja’da erzak daðýtýrken, sokakta dolaþan bir çocuðu fark etti. 2 yaþýndaki çocuk, bir deri bir kemik kalmýþtý. Çýrýlçýplaktý, cildindeki yaralar kurtlanmýþtý.

LOVEN’in uzattýðý su ve bisküviye adeta saldýrdý. Ailesi 8 ay önce “içine þeytan girdiði” iddiasýyla onu terk etmiþti. Bölgede her yýl yüzlerce yaþýtýnýn baþýna ayný þey geliyordu. Loven, onu hastaneye götürdü sonra yurda yerleþtirdi.

Þimdi bu halde

Çocuða “Hope” (Umut) adý verildi. Ýki ay süren tedaviyle yaralarý düzeldi. Uzun süre aç ve susuz kalmasý nedeniyle iç organlarýnda oluþan hasarlar iyileþtirildi. Düzenli beslenmesi sayesinde hýzla kilo aldý. Hatta bazý yaþýtlarýný bile geçti.
LOVEN, internetten çocuðun fotoðraflarýný paylaþtý. Danimarkalý kadýn, “Hope kendisine iyi bakan, onunla oyun oynayan 35 aðabey ve ablasýyla hayatýndan memnun. Güvende olduðundan ve çok sevildiðinden emin olabilirsiniz’’ diye yazdý.