BAHTSIZ ÇİLİNGİR BERHUDAR İLE AVUKAT EZEL RÖPORTAJI İÇİN TIKLAYINIZ!.. İBRAHİM BÜYÜKAK NE ZAMAN EVLENECEĞİNİ DE AÇIKLADI...

BAHTSIZ ÇİLİNGİR BERHUDAR İLE AVUKAT EZEL RÖPORTAJI İÇİN TIKLAYINIZ!.. İBRAHİM BÜYÜKAK NE ZAMAN EVLENECEĞİNİ DE AÇIKLADI... 12 Nisan 2016 - 08:08 | Güncelleme:

İbrahim Büyükak ve Zeynep Koçak’ın hem senaryosunu yazıp hem başrolleri paylaştıkları “Küçük Esnaf” geçen cuma vizyona girdi. Filmde, Büyükak mahallenin bahtsiz çilingiri Berhudar’ı, Koçak ise ona yardımcı olmaya çalışan avukat Ezel’i canlandırıyor. 

KÜÇÜK ESNAF GALA!..İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

İkili film hakkında bilinmeyenleri anlattı. Büyükak ne zaman evleneceğini de açıkladı.

KÜÇÜK ESNAF FİLMİ İZMİR GALASINDA YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI!..

‘Küçük Esnaf’ öncesinde 7 film yazdık 

Kaç yıllık arkadaşlık filmle taçlandı?

- İbrahim Büyükak: Yaklaşık 10 yıl oldu.

“Çok Filim Hareketler Bunlar”ı saymazsak, şimdi mi aklınıza geldi film yapmak?

- İ.B: Aslında epeydir aklımızda vardı. Yazım süreci bile 2 yıl sürdü. İşten güçten bir araya gelemedik, ikimizin de başka işleri var çünkü. Aralarda buluşarak kısa kısa yazabildik. Fikir, düşünme ve yazım süreci 1,5-2 yıl kadar sürdü. Zaten fikir dört beş evre atlattı. İlk çıktığı haliyle alakası yok.

- Zeynep Koçak: Ana konu 30 yaş sendromu olacaktı ama onunla hiç alakası yok artık.

- İ.B: Tatmin olmadıkça bir daha, bir daha yazdık. Sonunda bu noktaya gelindi.

- Z.K: Çilingir karakteri çok sonra çıktı mesela... Hatta avukat da başta modacıydı. O kadar büyük bir evrim geçirdi ki. “Küçük Esnaf” oluşana kadar 7 film falan yazdık.

En başından beri başrollerde sizin olacağınız kesin miydi?

- İ.B: Evet, birlikte de oynayabileceğimiz bir film yazalım dedik. 

HAYALLERİMİZİN ÖTESİNDE BİR İŞ ÇIKTI ORTAYA 

Filmin kadrosu da çok güzel.

- İ.B: Sağ olsunlar, senaryoyu yolladığımız herkes kabul etti. Gupse Özay, Cengiz Bozkurt, Erdal Tosun, Cezmi Baskın, Beytin Engin, Olgun Toker...

- Z.K: Hepsi de kağıt üzerindekini öyle bir yere taşıdı ki hayallerimizin ötesinde bir iş çıktı ortaya.

Bu arada henüz filmi görmemiş olanlar için hikayeyi bir de sizden dinleyelim. Mafya, Berhudar’ın peşine neden düşüyor?

- İ.B: Film 10 yıldır babasıyla görüşmeyen, annesi de vefat etmiş bir çilingirin, daha doğrusu hayatta kalma mücadelesi veren bir adamın hikayesini konu alıyor. Babası vefat edince, onun tüm kumar borcu Berhudar’ın üzerine kalıyor. O, bunu çözmeye çalışırken hayatına avukat bir kız giriyor. Onun da başı belada ve ikisi birlikte bu belaların üstesinden gelmeye çalışıyor.

- Z.K: Ne alaka avukatla çilingir diyorsun ama karakterleri çözmeye başladıkça yakıştırıyorsun da... Gupse ise mahallenin güzel kızı, Berhudar’ın platonik aşkı. Her zaman onu reddeden mahallenin dilberi.

- İ.B: Cengiz Bozkurt da başımızın belası mafya rolünde. Cengiz abinin daha önce hiç üstlenmediği tarzda bir rol. Hem ciddi hem komik. Bayıla bayıla izledik sette onu...

- Z.K: İbrahim de ben de Cengiz abiyle oynarken 10 kez tekrar alıyorduk. Öyle komik bakıyordu ki, durmadan güldüğümüz için yönetmenimiz Bedran Güzel’den azar işittiğimiz bile oldu. 

SEYİRCİYE BİRAZ TERS KÖŞE YAPTIK 

İddialı mısınız bu filmle?

İ.B: Eğlenceli bir film olduğuna inanıyoruz. İlk filmimiz, kusurları elbette olacaktır. Vizyona çok film giriyor, hepsi birbirinden kıymetli. Biz de orada bir fark yaratmak istedik. Umarız seyirci bu fark konusunda bizimle aynı fikirde olur. Ben bu kez çok daha sakin, çok naif bir adamı oynuyorum mesela... Seyirci açısından biraz ters köşe yani.

“Evin oğlu” durumu var yani...

- İ.B: Bakacağız artık evin oğlu mu olur, kaynı mı olur (gülüyor).

İlk film olsa da aslında “Çok Güzel Hareketler Bunlar”da fazlasıyla tecrübe edindiniz siz...

- İ.B: “Çok Güzel Hareketler Bunlar”daki tecrübemiz, bu piyasa işlerinin küçük bir özeti gibiydi. Yazıyor, ekibimizi kuruyor, sonra da skeçleri oynuyorduk. Yılmaz Erdoğan serbest bırakmıştı o konuda. Tecrübe ettiğimiz kadarını bu filmde hatırlatarak sonuna kadar damıttık.

- Z.K: Bizim iki artımız var. Biri sahne tecrübesi... İkincisi Bedran, İbo ve benim bakış açımızın aynı olması. Yani dil birliğinin de faydası büyük oldu.

Peki şimdi sırada ne var?

- İ.B: Biraz bu işin sonucunu görme heyecanındayız. Hiçbir şeye tam konsantre olamıyoruz. İlk defa tamamen kendimize ait bir iş yapıyoruz, onun gerginliği var. 

DÜĞÜN BU YAZ OLUR 

İbrahim Bey, geçtiğimiz aylarda geleneklere uygun olarak gittiniz, ailesinden kızı istediniz, nişan yüzüğünü taktınız. Düğün ne zaman peki?

- İ.B: Tarih belli değil. 15 güne evleniriz demiştik ama öyle olmuyormuş. Bu yaz olur diye düşünüyoruz.

Zeynep Koçak ise kendini kariyere verdi. Kelebek’te de yazmaya başladı hatta...

- İ.B: Artık tek aşkım işim mi diyor (gülüyor)?

- Z.K: Daha da yapmak istediğim o kadar çok şey var ki. Şu an konsantre olamıyorum.

Kelebek