GOOGLE, ANNELER GÜNÜNÜ UNUTMADI VE BAKIN BU ÖZEL GÜN ÝÇÝN NASIL BÝR TASARIM HAZIRLADI?..

GOOGLE, ANNELER GÜNÜNÜ UNUTMADI VE BAKIN BU ÖZEL GÜN ÝÇÝN NASIL BÝR TASARIM HAZIRLADI?.. 8 Mayýs 2016 - 08:59 | Güncelleme:

Anneler Günü Google tarafýndan unutulmadý ve Google anasayfasýna konuk oldu.

Özel günlerde hazýrladýðý ‘Doodle’larla bilinen Google bu sene de özel bir Doodle ile en deðerli varlýklarýmýz olan annelerimizi unutmadý. Google hazýrladýðý özel tasarým logo ile Annler Günü için bir açýlýþ sayfasý düzenledi.

Bir asýrdýr kutlanýyor

Tarihte ilk resmi 'Anneler Günü' fikrini ortaya atan kiþi, Julia Ward Howe. Barýþ savunucusu Howe, her yýl 2 Temmuz'un barýþ adýna Anneler Günü olarak kutlanmasýný önerdi. Birkaç yýl sonra ilk 'Anneler Günü' toplantýsýný Boston'da düzenleyen Howe'un ardýndan Kentuckyli bir öðretmen olan Mary Towles Sasseen, 1887'de ilk 'Anneler Günü' kutlamalarýný baþlattý. Sasseen'i, Indiana South Bend'den Frank Hering izledi ve 1904 yýlýnda 'Anneler Günü'nün kutlanmasý için geniþ bir kampanya baþlattý.

ABD Baþkaný Woodrow Wilson, 1913'te çeþitli giriþimler sonucunda 'Anneler Günü'nü kabul etti ve bu özel gün dünyanýn dört bir yanýnda mayýs ayýnýn ikinci pazar gününde annelere ithaf edildi.

ÝHA