GÜNEÞLÝ GÜNLERE ELVEDA! METEOROLOJÝ UYARDI! TÜRKÝYE YAÐIÞLI HAVANIN ETKÝSÝNE GÝRÝYOR!..

GÜNEÞLÝ GÜNLERE ELVEDA! METEOROLOJÝ UYARDI! TÜRKÝYE YAÐIÞLI HAVANIN ETKÝSÝNE GÝRÝYOR!.. 20 Mayýs 2016 - 16:39 | Güncelleme:

Meteoroloji'den yapýlan hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin bu gece saatlerinden itibaren yeni bir yaðýþlý havanýn etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüðü tarafýndan yapýlan hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin bu gece saatlerinden sonra, batý kýyýlarýndan baþlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yaðýþlý havanýn etkisine girmesi bekleniyor. Yarýn (21.05.2016 Cumartesi günü) Marmara, Ege, Batý Akdeniz’in iç kesimleri, Ýç Anadolu'nun güney ve batýsý ile Batý Karadeniz Bölümünün batý kesimlerinde yerel saðanak yaðýþlar görüleceði tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ YAÐIÞLARIN YURDUMUZUN BATI KESÝMLERÝNDE ETKÝSÝNÝ ARTIRMASI BEKLENÝYOR

22.05.2016 Pazar günü yaðýþlarýn yurdumuzun batý kesimlerinde etkisini artýrmasý bekleniyor. Marmara, Ege, Batý Akdeniz, Ýç Anadolu, Batý ve Orta Karadeniz, Doðu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doðu Anadolu'nun kuzeyinde görülecek yaðýþlarýn saðanak ve gök gürültülü saðanak þeklinde olacaðý tahmin ediliyor. Pazar günü görülecek yaðýþlarýn Marmara'nýn güney ve doðusu, Ege Bölgesi, Ýç Anadolu'nun kuzeybatýsý ile Batý Karadeniz’in batýsýnda yerel olarak kuvvetli olacaðý (25-50 kg/metrekare) beklendiðinden meydana gelebilecek su baskýný, yýldýrým düþmesi ve lokal dolu yaðýþlarýna karþý dikkatli ve tedbirli olunmalý.

YAÐIÞLARIN SALI GÜNÜ DOÐU BÖLGELERÝNDE ETKÝLÝ OLDUKTAN SONRA TERK EDECEÐÝ TAHMÝN EDÝLÝYOR

Yaðýþlý sistemin 23 Mayýs 2016 Pazartesi günü Marmara'nýn batýsý, Kýyý Ege ve Batý Akdeniz kýyý kesimi dýþýnda ülke genelinde, 24 Mayýs Salý günü ise ülkemizin doðu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceði tahmin ediliyor.

ÇARÞAMBA GÜNÜ YURDUMUZ YENÝ BÝR YAÐIÞLI SÝSTEMÝN DAHA ETKÝSÝNE GÝRMESÝ BEKLENÝYOR

Ancak önümüzdeki hafta ortasýndan (25.05.2016 Çarþamba) itibaren yurdumuzun yeni bir yaðýþlý sistemin daha etkisine gireceði; batý bölgelerimizde baþlayacak yaðýþlarýn, sistemin doðuya hareketiyle hafta sonuna kadar yurdun tamamýnda görülmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta ortasýna kadar hava sýcaklýðýnda önemli bir deðiþiklik olmayacaðý ve yurt genelinde mevsim normalleri civarýnda seyredeceði tahmin ediliyor.

DHA