TRT, YENÝ ANA HABER SUNUCUSU ERHAN ÇELÝK HAKKINDA ÇIKAN O HABERÝ YALANLADI!..

TRT, YENÝ ANA HABER SUNUCUSU ERHAN ÇELÝK HAKKINDA ÇIKAN O HABERÝ YALANLADI!.. 29 Temmuz 2016 - 19:30 | Güncelleme:

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), bazý sosyal medya hesaplarý ve internet sitelerinde yer alan ana haber bülteni sunucusu Erhan Çelik'e ödenen ücret iddialarýný yalanladý.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'ndan yapýlan yazýlý açýklamada, "Bazý sosyal medya hesaplarý ve internet sitelerinde TRT 1 Ana Haber bülteni sunucusu Erhan Çelik'e ödenen ücrete iliþkin spekülasyon amaçlý abartýlý rakamlar telaffuz edilmektedir. Bu haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyuna saygýyla duyururuz" denildi. 
NE OLMUÞTU?
TRT'nin kendi kadrolarý yerine dýþarýdan sözleþmeli çalýþtýrmasý ve yüksek miktarda ödeme yapýldýðý iddialarý üzerine CHP Denizli Milletvekili Kazým Arslan, yeni bir iddiayý Meclis'e taþýmýþtý. Arslan, Baþbakan Yardýmcýsý Numan Kurtulmuþ'a sorarak, TRT'nin Erhan Çelik ile 19 Eylül'e kadar bir aylýðý 30 bin liradan anlaþýlýp anlaþýlmadýðýný, ödenecek verginin dahi TRT tarafýndan karþýlanmasý yönünde bir görüþme olup olmadýðý iddialarýný yöneltmiþti.
Milletvekili Kazým Arslan, uzun süredir TRT geliri ve harcamalarýnýn azaltýlmasý, vatandaþta kesilen bandrol ücreti ve katký payýnýn kaldýrýlmasý, TRT'nin yayýncýlýðýnda tarafsýz, kamusal yayýncýlýðýn geri getirilmesi ve TRT'nin tüm partilere açýk bir kanal haline dönüþtürülmesi için yeni bir yayýn çizgisi izlenmesi adýna kanun teklifleri veriyordu.