CUMHURBAÞKANI RECEP TAYYÝP ERDOÐAN 15 TEMMUZ DARBE GÝRÝÞÝMÝNE DAÝR TÜM AYRINTILARI CANLI YAYINDA ANLATTI!..

CUMHURBAÞKANI RECEP TAYYÝP ERDOÐAN 15 TEMMUZ DARBE GÝRÝÞÝMÝNE DAÝR TÜM AYRINTILARI CANLI YAYINDA ANLATTI!.. 30 Temmuz 2016 - 21:53 | Güncelleme:

Cumhurbaþkaný Erdoðan, 15 Temmuz darbe giriþimine dair tüm ayrýntýlarý Atv - A Haber ortak yayýnýnda anlattý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Ahaber-ATV ortak yayýnýnda darbe giriþimine iliþkin sorularý yanýtlýladý. Erdoðan'ýn açýklamalarý:

ÞANLI BÝR MÜCADELE

Demokrasi nöbetinde olanlarý selamlýyorum. Dünyanýn hiçbir yerinde demokrasi mücadelesini bu kadar þanlý veren baþka bir ülke tanýmadým. O akþam dört televizyon kanalýna malum cep telefonuyla baðlandým. Hande Haným ile ilk görüþmeyi yaptým. Dört kanala baðlantýlarla birlikte tüm vatandaþlarý meydanlara, havalimanlarýna davet ediþimiz, halkýmýzýn akýn akýn meydanlara yürüyüþü demokrasi mücadelesini verecek yiðitlerin olduðunu gösterdiler.

KÝMSE ÝLGÝLÝ BAKANINI GÖNDERMEDÝ

Þehit haberleri geldikçe daha fazla duygulandým. Þehitler tepesi boþ deðil. Bu millet bunu bir kez daha ispatlamýþ oldu. Dünyadan birileri arýyor, darbeye karþý verdiðiniz mücadeleden dolayý sizi kutlarýz diyor. Ama þu anda ülkemize gelip... Birkaç istisna dýþýnda Katar Emiri'ni zikretmem gerekir. Sürekli aradý. Rusya, sayýn Putin aradý. ABD aradý. Kimse ilgili bakanýný, yetkilisini buraya gönderme zahmetinde bulunmadý. Darbe giriþimi yapýlýyor. NATO'nun en önemli ülkelerinden birisi. Böyle bir ülkede böyle bir hareket yapýlýyor. 'Tebrik ederiz ama þu anda askerler toplanýyor, yargý toplanýyor, endiþeliyiz' diyorlar. Ben bunu ahlaki bulmuyorum. Dürüst olmayacaksanýz sizin o darbe giriþimlerimiz ile ilgili açtýðýnýz telefonlarýn önemi yok.

HER TÜRLÜ KONFORUYLA ORADA YAÞIYOR

Bugüne kadar ABD herhangi bir teröristle ilgili iade talebinde bulunduðu zaman ki onlarýn hepsi bizde cezaevindeydi, göndermiþizdir. Bir çiftlikte her türlü konforuyla orada yaþýyor. Ben bir yýl önce bu kiþiyi istiyorum. Þu anda bu adam bizim milli güvenlik strateji belgemize giriyor. Belgeleri gönderdik.

Bunun dýþýnda batý ülkeleri... Bakýyorsunuz Afrika'da, baþka ülkelerde örgütlenmiþ. Bunun kadar yaygýn dünyada ikinci bir terör örgütü yok. Her okul bir terör örgütü þubesi görevi görüyor. Okul, eðitim, öðretim... Bunu yaparken de o ülkenin yöneticilerinin de çocuklarý oralarda eðitildiði için zannediyorlar ki gayet iyi eðitiliyorlar. Fakir ailelerin çocuklarý da orada. Sonra ananas falan faaliyetleri de görüyorlar.

ÝYÝ NÝYETÝMÝZÝN KURBANI OLDUK

Biz de bu propagandaya geldik. Bunu itiraf etmem lazým. Ýyi niyetimizin kurbaný olduk bunu da ifade etmem lazým. Bu olay olmamýþ olsaydý bunlarýn üzerine bu þekilde gidemeyecektik. Þimdi milletim çok daha iyi tanýma fýrsatý buldu. Çok ciddi sayýda bugün itibarýyla gözaltýna alýnan þahýs 18 bin 699 idi. Tutuklu sayýsý 10 bin 137. Þehitlerimizin sayýsý 237.

HUKUK ÝÇÝNDE ADIM ATIYORUZ

Hukuk içinde adým atýyoruz. Silahlý kuvvetlerimiz içinde var mý, var. Sadece subay kadrosuna baktýðýnýz zaman 300 bin civarýnda böyle bir yapý var, bunun içinde ne kadar varsa çýkaracaðýz. Genelkurmay da bunu görmüþ vaziyette.

FRANSA GÝBÝ UZATABÝLÝRÝZ

Polisimiz içinde de ciddi manada örgütlenmiþler. Ayný þekilde yargýda. Devletin tüm kurumlarýnda örgütlenme var. Hepsini temizlememiz gerekecek. Bir defa çok ciddi sayýda görevden alma olayý var. Bu görevden alma sürecini bizler OHAL sürecinde devam ettireceðimiz gibi baktýk ki bu iþ normalleþmeye girmedi, Fransa gibi uzatabiliriz.

Parlamentomuz bütün yüreklerini ortaya koyarak dört partinin temsilcileri de orada yerini alýyor ve orada mücadelelerini sürdürüyor.

CÝDDÝ ÝSTÝHBARAT ZAFÝYETÝ VAR

21.30 gibi eniþtem beni arýyor. Daha önce saatleri karýþtýrdýk. Beylerbeyi Sarayý'nýn orada bir hareketlilik var diyor. Bu haberi aldýktan sonra ben inanamadým. Ziya dalga mý geçiyorsun, ne alakasý var dedim. Daha sonra MÝT Müsteþarý'ný, Genelkurmay Baþkaný'ný aradým, ulaþamadým. Sayýn Fidan'a ulaþabildiðimde kendisinden bilgileri aldým. Arada özellikle Baþbakanýmýzla irtibat halindeyiz. Cumhurbaþkanlýðý, Baþbakanlýk, Meclis durumlarýný görünce sýkýntý oluyordu. 10'a doðru Fidan'a ulaþma fýrsatým oldu. Böyle bir durum olduðunu, kendisinin Genelkurmay'a gittiðini, Genelkurmay'dayken böyle bir durum olmadýðýný 20.30 gibi gelmiþ. MÝT'e geldiðinde orasý da bombalanmaya baþlamýþ. Bilgileri o anda kendilerinden kabataslak aldýk. Bu süreç içinde maalesef bir gerçeði tespit ettik ki burada ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Bu saate kadar bu olmazdý. Bir iki saatin çok büyük önemi var. Bütün bunlara raðmen anýnda bazý müdahaleler yapýlabildi. Uçuþu yapanlara karþý bazý karþý tedbirler alýnabildi.