ABD GENELKURMAY BAŞKANI, BİNALİ YILDIRIMLA GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE MECLİS’İ ZİYARET ETTİ!..

ABD GENELKURMAY BAŞKANI, BİNALİ YILDIRIMLA GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE MECLİS’İ ZİYARET ETTİ!.. 1 Ağustos 2016 - 17:19 | Güncelleme:

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmesi öncesinde Meclis'i ziyaret etti.

Darbe girişimi sonrası ABD'li bazı generallerinin yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye ile ilişkilerde gerginlik doğan ABD'nin Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Ankara'da temaslarını sürdürüyor.

Dunford, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi öncesinde sürpriz bir ziyarette bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Meclis'i ziyaret eden Dunford, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından makamında kabul edildi.

Alınan bilgiye göre, Dunford kabulde, Meclisin bombalanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Türk milletine başsağlığı diledi.

Dunford, Türkiye ile ABD'nin yıllardan beri dost olduğunu vurgulayarak, bu dostluklarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Dunford, bombalama sırasında Meclisin açık olmasının, milletvekillerinin bombalama sırasında Mecliste olmasının büyük bir cesaret göstergesi olduğunu ifade etti.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, kabulden önce, TBMM Genel Kurul Salonu ile Başbakanlık makamının da aralarında bulunduğu tahribata uğrayan bölümleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la birlikte gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Dunford'a incelemelerinde, AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı ile TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu eşlik etti.

Ziyarette, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da yer aldı.

Dunford Meclis ziyaretinin ardından Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne geldi. Yıldırım'ın kabulü devam ediyor.

"GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINAYACAK"

Dunford'un Ankara ziyaretiyle ilgili ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Greg Hicks'ten de bir açıklama geldi. Sözcü Hicks, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacağını belirtti.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un ziyaretinde, IŞİD'e karşı mücadele kapsamında İncirlik'ten gerçekleştirilen koalisyon operasyonlarının simgelediği bölgesel güvenliğe ilişkin güçlü ortaklığı ve Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyona ve NATO ittifakına katkılarının önemini bir kez daha vurgulayacağı belirtildi.

GECEYİ İNCİRLİK'TE GEÇİRECEK

Dün geceyarısı Irak'tan Adana'daki İncirlik Üssü'ne gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford geceyi burada geçirdi. Dunford'un gün sonunda tekrar İncirlik'e dönecek ve yarın sabah Türkiye'den ayrılacak.

DUNFORD PROTESTO EDİLDİ

Vatan Partili bir grup, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Ankara ziyaretini protesto etti. Polis, Kennedy Caddesi'ne kadar gelen grubun büyükelçiliğe yaklaşmasına izin vermedi.