AK PARTÝ SÖZCÜSÜ AKTAY AÇIKLADI! GEÇMÝÞE DÖNÜK 5 YILLIK AF ÇIKACAK MI?..

AK PARTÝ SÖZCÜSÜ AKTAY AÇIKLADI! GEÇMÝÞE DÖNÜK 5 YILLIK AF ÇIKACAK MI?.. 10 Aðustos 2016 - 18:32 | Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, geçmiþe dönük 5 yýllýk af çýkacaðýna iliþkin iddialarla ilgili konuþtu. Aktay, 'Cezaevlerinin durumu, suç ve ceza dengesindeki adaleti bozmayacaðý bir takým çalýþmalarýn yapýldýðýný biliyoruz' dedi.

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay MYK sonrasý basýn açýklamasý yaparak gazetecilerin sorularýný yanýtladý.

AF TARTIÞMALARI SORUSUNA YANIT

Geçmiþe dönük 5 yýllýk af çýkacaðý yönünde çalýþmalar yapýldýðý iddialarýnýn sorulmasý üzerine Aktay, "Detaylarýný çok fazla bilemeyeceðim þu anda. Adalet Bakanlýðý’nýn bünyesinde cezaevlerinin durumu, suç ve ceza dengesindeki adaleti bozmayacaðý bir takým çalýþmalarýn yapýldýðýný biliyoruz. Bu çalýþmalar kýsa süre içerisinde bitirilecek ve kamuoyu ile paylaþýlacaktýr" diye konuþtu.

"HDP’LÝLER NE YAZIK KÝ..."

HDP’nin Anayasa çalýþmalarýna katýlýp katýlmayacaðýna iliþkin bir soruya AK PartiSözcüsü Yasin Aktay, "HDP’lilerin katýlmasý ile ilgili bir problem HDP’lilerin þu anda ne yazýk ki þeye katýlmamýþ olmasý. Hala bu oluþan bu milli birlik havasýný sürdürebilecek þekilde kendilerini ayarlayamamýþ olmalarý. Terör ile aralarýna hala bir mesafe koymuþ deðiller. Hala PKK nedeniyle þehit verdiðimiz mücadelenin devam ettiði bir terör örgütünden bahsediyoruz. Bir takým verilere göre, Fetullahçý Terör Örgütü ile de çok açýk, çok açýk olmasa bile bir takým iþbirlikleri içerisinde olan bir yapý var. HDP’liler Parlamentomuzda bulunan halkýmýzýn seçtikleri milletvekilleri. Evet her ne kadar sonzamanlarda kendi seçmenleri ile irtibatlarýný ve desteklerini büyük ölçüde kaybetmiþ olsalar da … bölgede þahit olduðumuz bir manzara. Þu anda ilgileri, endiþeleri, ilgi alanlarý itibari ile oylarýný almýþ olduklarý halklarýndan kopuk vaziyetteler" diye yanýt verdi.