CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN: "TÜM VATANDAÞLARIMA TEÞEKKÜR EDÝYORUM, DEMOKRASÝ NÖBETLERÝNE ARTIK ARA VERÝYORUZ!.."

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN: "TÜM VATANDAÞLARIMA TEÞEKKÜR EDÝYORUM, DEMOKRASÝ NÖBETLERÝNE ARTIK ARA VERÝYORUZ!.." 10 Aðustos 2016 - 21:23 | Güncelleme:

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, demokrasi nöbeti için Beþtepe Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi bahçesinde toplanan vatandaþlara hitap etti. Erdoðan, tüm vatandaþlara teþekkür ederek, "Demokrasi nöbetlerine artýk ara veriyoruz" ifadesini kullandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn konuþmasýndan satýr baþlarý;

- Darbecilere karþý direniþin gerçekleþtirildiði yerlerden biri olan Külliye'den 79 milyon vatandaþýmý selamlýyorum.

- 15 Temmuz Türkiye'nin tamamý ile Ankara'nýn da kurtuluþ günüdür. Milletimiz, kendini kaosa mahkum etmek isteyenlerin heveslerini kursaklarýnda býrakmýþtýr. 15 Temmuz bu ülkede yaþayanlarýn, millet olduðunu tüm dünyaya göstermiþtir.

- 15 Temmuz gecesi bu millet darbe giriþimcileriyle birlikte kendisine düþmanlýk eden herkesi esir alarak asaletini bir kez daha göstermiþtir. Rabbim bu milletten razý olsun. 148 evladý þehit, 1223 evladý da gazi olan Ankara o gece çok farklý bir destan yazdý.

- O gece Kýzýlay'da, Meclis'te, Genelkurmay'da, Gölbaþý'nda, Kazan'da, Mamak'ta, Yenimahalle'de, Ankara Emniyet Müdürlüðü önünde, her köþede ayrý bir destan yazýldý. Tüm þehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Rabb'imden þifalar diliyorum, þükranlarýmý sunuyorum.

Pazar günü malum Yenikapý'da bu millet farklý bir destan yazdý. Aslýnda 21. asrýn "Yenikapý"sýný açtý, demokrasinin "Yenikapý"sýný açtý ve adalete yönelik bir "Yenikapý" açtý. 5 milyon kiþinin katýlýmýyla Demokrasi ve Þehitler Mitingi'mizi yaptýk. Rabbim birliðimizi daim eylesin.

- Aslýnda Ýstanbul'daki mitingle demokrasi nöbetlerini devam ettirelim, dediler. Dedik ki, sizler zaten bunu gönlünüzde devam ettiriyorsunuz, ama biliyorum ki milletimiz ülkesine, özgürlüðüne, geleceðine, öyle sýmsýký yapýþmýþ durumda ki "bitti" demeye gönlümüz razý olmadý. Finali Ankara'da yapalým istedik.

- AB er ya da geç bir tercih yapacak: Ya Türkiye, ya FETÖ.

Allah, Ömer Halisdemir’in mekanýný cennet eylesin.

- Bu haini, bu þarlataný ABD artýk saklamayacak, gönderecektir.

Yýllarca mücadele ettiðimiz bu hain örgütün eline kan da bulaþtý, ülkeye de millete de ihanet ettiler. Millete çektikleri silah kendi suratlarýnda patladý.

- Allah'ýn izniyle bu milleti aþamayacaksýnýz. Biz; bir ölürüz, bin diriliriz.

- Biz bu örgütün kökünü kazýyacaðýz, hukukla ve adaletle temizleyeceðiz.

- Tüm vatandaþlarýma teþekkür ediyorum, demokrasi nöbetlerine artýk ara veriyoruz, ama gönül dünyamýzdan çýkarmýyoruz.