UÇANKUŞ'TAN AL HABERİ: BEHZAT Ç.'NİN YENİDEN ÇEKİLMESİNİN ÖNÜNDEKİ ÖNEMLİ ENGEL!.. DİZİNİN SENARİSTİ İLE YAZARININ ARASINDA NELER OLDU?

UÇANKUŞ'TAN AL HABERİ: BEHZAT Ç.'NİN YENİDEN ÇEKİLMESİNİN ÖNÜNDEKİ ÖNEMLİ ENGEL!.. DİZİNİN SENARİSTİ İLE YAZARININ ARASINDA NELER OLDU? 18 Ağustos 2016 - 12:12 | Güncelleme:

Hafta başından beri fenomen dizi "Behzat Ç."nin yeniden çekileceği iddiası projenin tutkunları arasında heyecan fırtınası estirmişti. "Her temas iz bırakır" sloganlı polisiye eserin sahibi Emrah Serbes'in twitter sayfasına yazdığı "Olabilir, görüşüyoruz" mesajı "BehzatÇyeniden" etiketini sosyal medyada en çok konuşulan konu başlığı yapmayı başardı.

Konu hakkında kısa sürede yaklaşık 10 bin tweet atıldı. Peki görüşmeler ne durumda? Dizi piyasasında konuşulanlara göre Star TV'de toplam 96 bölüm süren dizinin çekilmesi için Kanal D ile görüşüldü. İlk etapta 45 dakikalık bölümler halinde 10 bölüm çekip sonra onları peş peşe 2'şer bölüm yani 90 dakika olarak yayınlama planı üzerine duruldu.

Ancak bu konu için de önemli bir engelin olduğu öne sürüldü. İddiaya göre aynı ekip yakın zamanda yine Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünü oynadığı "46 Yok Olan" projesini çekerken gerginlik yaşadı. Behzat Ç. eserinin sahibi Emrah Serbes ile Dil Tarih Coğrafya Fakültesi yıllarından beri arkadaş olduğu senaristi Ercan Mehmet Erdem  kavga etti ve şimdi araları bozuk...

Bu nedenle usta oyuncu Erdal Besikçioğlu yeniden efsane dizide oynamayı kabul etse bile şu aşamada eski Behzat Ç. ruhunu yansıtacak senarist yok.

BİRSEN ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com