NEFES KESEN KARŞILAŞMA SONA ERDİ! GALATASARAY FIRSATI TEPMEDİ!..

NEFES KESEN KARŞILAŞMA SONA ERDİ! GALATASARAY FIRSATI TEPMEDİ!.. 4 Aralık 2016 - 18:23 | Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşıyor. Mücadele Mete Kalkavan'ın düdüğü ile başladı.

' GOL - Maça istekli başlayan Galatasaray'da Podolski topla buluştu. Alman yıldızın ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruş, kalecinin uzanamayacağı köşeye giderek ağlarla buluştu. 0-1

 

15' Kasımpaşa, Samuel Eduok ile gole çok yaklaştı; fakat Nijeryalı futbolcunun şutu kaleyi bulmadı.

 

17' Sneijder'in kullandığı kornerde ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı.  Savumanında uzaklaştırdığı topla buluşan de Jong, kaleyi yokladı ancak şutu kalecide kaldı.

 

21' Galatasaray'da Sneijder bu kez serbest vuruş için topun başına geçti. Hollandalının ortasına vatandaşı Nigel de Jong kafayı vurdu. Top kalenin az farkla yanından auta gitti.

 

27'  Kasımpaşalı futbolcular, orta sahada kapılan top sonrası hızlı bir şekilde atağa kalktı. Tunay'ın şutunda Muslera topu kornere çelmeyi başardı.

 

35' castro'nun ceza sahasına yaptığı ortada savunma topu karşıladı. Dönen topu kaşrılayan Tunay, şutunu çekti ancak top Muslera'da kaldı.

 

40' Kasımpaşa kontratağında castro pasını Tunay'a aktardı. Tunay bir kez daha Muslera engelini aşamadı.

 

45' Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.


46' Karşılaşmanın ikinci 45 dakikası başladı.

 

53' GOL - Galatasaray savunmasının arka arkaya yaptığı hatalar sonası Samuel Eduok, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Nijeryalı futbolcu, ilk vuruşunda Muslera'ya takılsa da pozsiyonu devam ettirip topu ağlara yolladı. 1-1


59' GOL - Sarı Kırmızılılarda atağa çıkan Lionel Carole, rakibine attığı şık çalımın ardından defansın arkasına pasını gönderdi. Defansın arkasına kaçan Bruma, topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

74' Tehlikeli bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçti. Hollandalı yıldızın barajın arkasına doğru yaptığı vuruşu, kaleci Ramazan iki hamlede kontrol etti.

 

74' Bir dakika önce Sneijder'e, ardından Selçuk İnan'a faul yapan Kasımpaşalı Otigba iki sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

 

79' Kasımpaşa atağında topun Hakan Balta'nın eline çarptığına hükmeden hakem Mete Kalkavan, penaltı noktasını gösterdi. Adem Büyük'ün kullandığı penaltı vuruşunda köşeyi doğru tahmin eden Muslera, gole izin vermedi.

 

85' Tunay'ın pasında Hakan Balta top Turgat'a gelmeden önce araya girdi. Sonrasında castro'nun şutu Muslera'da kaldı.


Galatasaray, Türkiye Kupası'nda zayıf rakibi Elazığspor karşısına as kodraya yakın 11 ile çıkmış ve rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı. Sarı-kırmızılı takım Süper Lig'de ise Kasımpaşa deplasmanına çıkacak. Bu sezon tek deplasman mağlubiyetini Fenerbahçe'ye karşı alan Galatasaray rakibini yenerek zirve yarışından kopmak istemiyor. Son 3 maçtır kazanamayan Kasımpaşa ise kötü gidişini bu maçla bitirme amacında.

 

Galatasaray'ın ilk 11'i:

 

Muslera, Sabri, Serdar, Hakan, Carole, Selçuk, de Jong, Sneijder, Yasin, Bruma, Podolski.

 

Galatasaray'ın yedekleri:

 

Cenk, Hamit, Eren, Linnes, Semih, Josue, Cavanda.

 

Kasımpşa'nın 11'i:

 

Ramazan, Popov, Otigba, Titi, Veigneau, Sadiku, Pevelka, Tunay, castro, Eduok, Adem Büyük.

 

Sinan Gümüş, dün yapılan son antrenmanda belinde ağrı hissettiği için kadroya alınmadı.